BU HAFTA DÖNÜŞ GERÇEKLEŞEBİLİR

Pozitif ayrışma , negatif ayrışma derken geçen hafta yurtdışı piyasalardaki çöküşe duyarsız kalamayan İmkb , düşüşte en üst sıralarda yer alan borsa oldu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Aslında içeride bu derece sert bir düşüşü gerektirecek herhangi bir olumsuzluk yoktu . Ancak Brezilya endeksinin , hem de hiç bir cari açık veya kriz beklentisi yokken 52000 seviyelerine kadar gerilediği , Avrupa borsalarında da benzeri az görülmüş şekilde sert düştüğü bir dönemde İmkb , bankacılık hisseleri öncülüğünde çöküş sasyılabilecek hızda bir düşüş yaşadı . Bu haftaya baktığımızda , Abd’nin kredi notunun ,tarihinde ilk kez düşürülmüş olması , geçen hafta büyük ölçüde satılmıştı . Bu cepheden , dünya borsalarını kısa vadede çok daha olumsuz etkileyecek bir etki oluşacağını düşünmüyorum . İçeride de , kısa vadeli sert düşüşün büyük ölçüde tamamlanmış olduğunu düşünüyorum. 53200 seviyesi , oldukça güçlü bir destek seviyesidir.




Çok sert bir düşüşün yaşandığı geçen haftaki gibi dönemlerde , teknik göstergeler çok da fazla belirleyici olamıyor . Desteklerin hızla kırıldığı ve tüm indikatörlerin sat sinyali ürettiği bir dönemde , endeks dönene kadar net bir seviyeden bahsetmek pek de mümkün değil . Bu sebeple teknik olarak değil de , biraz da hislerime dayanarak 54600’ün altına gelmeyeceğimizi düşünüyorum.Muhtemel bir tepki durumunda ise 59000 seviyesi , aşılmakta güçlük yaşanacak bölgedir.


 


Hızlı düşüşle destek seviyelerini bir bir kıran ve 11139 seviyesine kadar gerilemiş olan Dow Jones endeksinde tarihi bir düşüş yaşandı . Daha önceden yaşanmış olan benzer sert düşüşlerde , en geç iki hafta sonra tepki yükselişleri yaşanmış olan Dow Jones’ta bu hafta not indirimine rağmen tepki hareketi geleceğini düşünüyorum . Alt tarafta 11260 , düşüş kanalının alt sınırını oluşturuyor . Bu seviye kırılırsa 10000 seviyesi gündeme gelir.11260 – 11700 aralığı , en muhtemel aralığı oluşturuyor.

Kategoriler Gündem
Yorumlar