TOPARLANMAYA BİR HAFTALIK ARA
Teknik açıdan her iki yönde de açık gap’ler mevcut . Yukarıda 59134 , aşağıda ise 54253 seviyelerinde gap bulunuyor . Endeksteki yönelime uygun olarak , özellikle aşağıdaki gap’in kapatılmasının daha mümkün olacağını düşünüyorum
Tüm karamsar yorumlara ve düşüşün başladığı günden itibaren , daha kötü bir tablonun beklendiği görüşünü içeren raporlara rağmen , endeksler geçtiğimiz iki haftayı oldukça olumlu bir toparlanma süreciyle geçirdi . Bu toparlanma sürecinde , İmkb birçok borsadan daha olumlu bir görüntü sergiledi . Ancak geçen hafta bayram tatili dolayısıyla hafta arası yükselişe katılamayan İmkb , haftanın son günü bu farkı kapattı . Bu haftaya baktığımızda ise , artık yavaş yavaş toparlanmanın hız keseceğini , yukarı hareketlerde satış yapmanın uygun olacağını düşünüyorum . Teknik açıdan her iki yönde de açık gap’ler mevcut . Yukarıda 59134 , aşağıda ise 54253 seviyelerinde gap bulunuyor . Endeksteki yönelime uygun olarak , özellikle aşağıdaki gap’in kapatılmasının daha mümkün olacağını düşünüyorum . Bu gap’in kapatılmasıyla yukarıdaki gap hedeflenebilir .
Hızla daralmakta olan Bollinger Bandı , düşüş trendinin sona erebileceğini işaret eden en önemli gösterge . Parabolic sar göstergesi günlük grafiklerde al sinyali üretirken , haftalıklarda henüz al konumuna dönmedi . Macd ve Momentum göstergeleri al konumunda bulunuyor . Haftalık trade aralığı 53000 – 57200 .
Hızla toparlanan ve bu toparlanmanın etkisiyle ,teknik göstergeleri de aynı hızda güç kazanan Dow Jones endeksi , bu hafta başına düşüşün devamıyla başlayabilir . 11100 seviyesinin aşağı yönlü kırılmaması durumundayeni bir yükselen kanal gündeme gelir.Şimdilik aşağıda 11100 , yukarıda ise 11450 seviyesi kritik noktalar..
|
Haber okunma sayısı:3585 |
• 04.09.2011 23:03:00 |