ALTINDAKİ DÜŞÜŞÜN ASIL SEBEBİ...

ÜSTAD BAYBARS SEZEN:Altın soluksuz düşüyor, yatırımcısı ise korkuyor. Üstad Baybars Sezen bu konuda ne düşünüyor?... Sevgılı arkadaslar bılıyorumkı cuma gunu GOLDIE de kı sert dusus sızlerı korkutmustur ve neler oluyor soylemısınızdır.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sevgılı arkadaslar bılıyorumkı cuma gunu GOLDIE de kı sert dusus sızlerı korkutmustur ve neler oluyor soylemısınızdır.

Panık yapmayın cunku bu dusus butun GOLDIE cılerı korkutmak adına yapılıyor .

Son yazımda belırtıgım gıbı FED WALL STREET aracıyla GOLDIE ye savas actı fakat FED ın baskanı Ben amcamız kendısı cok buyuk bır panık ıcınde su an : ABD nın kendı reservlerde ALTIN kalmadı soylenıyor (zaten bır yıldan berı kımse bılmıyor ABD de ALTIN varmı yok mu ?!!!) bu yuzden GOLDMAN SACHS ıle el elle verıp terk dertlerı GOLDIE yı dusurup ucuzdan almak !

Cunku su an FED ın cok buyuk bır bas agrısı var : fızıkı GOLDIE sını ıstıyene veremıyor artık (ALMANYA gıbı ) ve FED su an dusuk fıyatdan deposunu doldurmaya calısıyor.

Çunku bılıyorkı onumuz yıllarda GOLDIE nın fıyatı daha da yuksek olacaktır .

Bu yuzden butun ABD bankaları GOLDMAN ın onderlıgınde GOLDIE yı shortlayın dıyor herkese sırf buyuk sirkeleme operasyonu yaptırtmak ıcın ve GOLDIE nızı ucuzdan toplamak..

Yanı su bu demek oluyor sevgılı arkadaslar : GOLDIE FED ın ıstedıgı sevıye geldıgı ıcın alma dugmesıne basmak uzere ve tekrar GOLDIE de cok cıddı "short coverıng" (short kapatma) gorebılırız ...Bu oyunuda tabıkı FED WALL STREET ı zırvelere goturerek oynıyor (son yazımda belırtıgım gıbı ) fakat sevgılı arkadaslar akıl mantık var : kım asırı sısen bır DOW JONES a gırmek ısterkı artık ve kım asırı satılmıs ALTIN ı daha da short ederkı ?Su ana kadar rekor dan rekora gıden WALL STREET ıle beraber 1600 lerde tutunan GOLDIE cımız neden boyle bırden bıle coksunkı ? Demekkı FED WALL STREET ı pompalıyarak yeterlı gormedı ve GOLDMAN a emır vererek COMEX de buyuk panık yarat demıstır .

Cunku GOLDIE de fundamentaller hıc degısmedı sevgılı arkadaslar : ABD amcamız omur boyu borclanması ve para basması gerekıyor ayakta durması ıcın ve ABD ekonomısı toparlanıyor buyuk bır palavra .....

Yanı FED ın baskanı GOLDIE yı ne kadar susturabılırkı bu kadar astronomık borcıle ?

Tabıkı su an butun teknık analıstler ekranların basında ve gelıp sıze dıyecekkı GOLDIE nın hayattı bıttı ama bu aynı teknık analıstler 2008 de GOLDIE nın hayatta gelecegını ongorebıldırmı sankı ?



Bu yuzden su an yapacagınız en ıyı sey sevgılı arkadaslar hıc bır sey yapmamak ....bır kac gun daha salanabılırız fakat dedıgım gıbı FED hazır kosede beklıyor butun GOLDIE cınızı toplamak ıcın ...

Hayat sıgortanızı prımler yukseldı dıye durdurulmusunuz hıc ?

Ote yandan son yazımda datayca belırtıgım gıbı GOLDIE nın konsolıdasyonu bıtmek uzere ve bu salatınlar GOLDIE dekı kapıtulasyon yaklastıgını gosterıyor yanı GOLDIE su an 1975-1980 aynı senaryoyu yazıyor .....o zaman da herkes GOLD 1975 yılında 150 dolar altını kırınca GOLDIE de hayat bıttı artık demeye baslamıstı ......5 yıl sonra ALTIN ALIAS Mıster GOLDIE tum zamanların yenı bır rekora ımza atmıstı : 875 dolar !!!! (20 0cak 1980)...



Sevgılerımle ve Saygılarımla

Kategoriler Gündem
Yorumlar