EYLÜL DE YENİ BİR KRİZ Mİ?

TARAF yazarı Mehmet Baransu, Habertürk yönetmeni Fatih Altay'lıya verdiği  yanıt borsacıların kafasını karıştırdı. Mehmet Baransu  Eylül-Ekim ayını işaret ederek ne demek istedi?

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Haber Türk Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı  son dönemde borsanın düşüşünde Taraf Yazarı Mehmet Baransu'nun  yazısının etkili olduğunu yazdı. İddialara göre, Baransu, Bülent Arınç istifa etti yazısı ile piyasalarda panik yarattı.

Mehmet Baransu hemen bu iddiaya yanıt verdi. Baransu borsanın düşüşünde kendisinin değil dış borsalarının etkisi olduğunu öne sürdü.

Ancak Baransu yazısının sonunda şu cümleyi kullandı:

Erdoğan, Gezi olaylarının devam etmesini istiyor. Çünkü Gezi olayları olmasa, bu düşüşü halka anlatamayacaktı. Ekonomi bu kez teğet geçmeyecek, İran parası bizi kurtaramayacak, düşüş de halka yansıyacaktı. Çöküntü halka açıklanamayacak, “başarılı ekonomi” modeli tartışılacaktı. Şimdi mitingler yaparak, engellenemeyecek bu sonu, Gezi olaylarına bağlayarak, oylarını kurtarmak istiyor. 2007 siyasi argümanları kullanmasının nedeni de bu. Tek kurtuluşunun bu olduğunu biliyor. Ve bu doğru olmayan “faiz lobisi” lafıyla kamuoyu aldatılıyor. Sanırım, aylar önce ekonomik danışmanları Tayyip Bey’in önüne tabloyu koydular. Gezi olayları da AK Parti’nin can simidi oldu.



Kamuoyu ağaçlara bakmaktan, ormanı göremiyor. Eylül ve ekim ayında borsanın durumunu tekrar konuşuruz. Bakalım bu “faiz lobisi” yalanını hükümet kendi tabanına ne kadar daha inandırabilecek.

Baransu'nun Eylül ve ekim ayında borsanın durumunu yeniden konuşuruz demesi kafaları karıştırdı. Borsacılar , "Baransu ne biliyor"sorusunu tartışıyor.



 

Kategoriler Gündem
Yorumlar