Kas için ne yemeliyiz?
Vücut ve kol kası yapmak zorlu bir süreçtir, bu zaman içerisinde tüm faktörler eksiksiz olarak yerine getirilmelidir. Kas yapmak için en önemli püf noktalarından bir taneside tüketilen besinlerdir. İşte o besinlerden bazıları
Tavuk
Protein ve yağ alımını dengelemek için en ideal besinlerden biri tavuk. 100 gram tavuk yaklaşık 30 gram protein içerirken yağ oranı sadece 4 gram. Üstelik tavukla pek çok farklı temek yapılabilir ve haşlanmış olarak salatalarda kullanılabilir.
Badem
Proteinle dolu olan bir başka bitkisel gıda bademdir. Sadece çeyrek kase badem yaklaşık 8 gram protein içeriyor. Badem, ayrıca kalp dostu tekli doymamış yağlar ve magnezyum ile doludur. Magnezyum vücutta 300’den fazla biokimyasal reaksiyonda kullanılan iyi bir mineraldir. Enerji üretimi ve protein sentezi işlemlerinde magnezyum çok önemlidir.