Atina Borsası'nda kan kaybı sürüyor

Atina Borsası dün bankacılık sektörü öncülüğünde yaşanan yüzde 7,87 kaybın ardından bugün de yüzde 5`in üzerinde değer kaybetti ve 29 Aralık 1989`dan bu yana görülen en düşük seviyeye indi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Atina borsası, dün bankacılık sektörü öncülüğünde yaşanan yüzde 7,87 kaybın ardından bugün de yüzde 5'in üzerinde değer kaybederek 29 Aralık 1989'dan bu yana görülen en düşük seviyeye indi. 


KOMŞU AVRUPA BORSALARINDA DOMİNO ETKİSİ YARATTI


Global hisse senedi piyasalarındaki satışlar ve petrol fiyatlarındaki gerilemenin yarattığı belirsizlikten olumsuz etkilenen Atina Borsası'nda banka hisseleri bugün de düşüşün başını çekiyor. Atina Genel Endeksi şu sıralarda yüzde 5,08 kayıpla 440,66 puandan işlem görürken, banka hisselerinde düşüş yüzde 11,8 seviyesinde. Banka hisselerinin yanı sıra seyahat ve telekomunikasyon sektörü hisselerinde de sert düşüş gözleniyor.


Konuya ilişkin UZMANPARA'ya değerlendirmede bulunan Destek Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Aysun Göksu, şöyle konuştu:


"Küresel piyasalarda büyümeye dair endişeler devam ederken dün Atina Borsası’nın iktidardaki Syriza üyeleri arasında özelleştirmeler konusunda görüş ayrılıkları yaşandığı gelişmesiyle son 27 yılın en düşük seviyesine gerilemesi Avrupa borsalarında domino etkisi yarattı.

 

AVRUPA BORSALARINI VE BORSA İSTANBUL'U DA VURDU


Avrupa borsalarında ekonomik istikrara yönelik endişelerden dolayı riskli varlıklardan çıkış borsa endekslerindeki kayıpların derinleşmesine neden oldu. Borsa İstanbul’da ise, yüzde 3’ün üzerinde kayıpların yaşandığı Avrupa borsalarına paralel olarak satışların arttığını görüyoruz." (Vatan)

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar