'Her horoz çöplüğünde öter'

Yıldız Holding, içecek şirketleri Della Gıda, Bahar Su ve İlk Mevsim Meyve Suları’nın yüzde 90 hissesini Japon DyDo DINCO’ya yaklaşık 335 milyon liraya sattı. Bu anlaşmayla 69 yıllık Çamlıca Gazozu, Cola Turka, Saka Su, Sunny, Maltana, Eskipazar, Flores ve Link markaları faaliyetlerini artık DyDo DINCO çatısı altında sürdürecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, bu satışla ilgili olarak Instagram hesabı üzerinden ilk kez açıklamalar yaptı. 

 

Murat Ülker, şunları kaydetti: 

 

“Dünya çapında alımlar yaparak bisküvi ve çikolata işimizi globalleştirmeye talibiz. Ama bu hedefe ulaşmak ve başarmak için odaklanmak şart. Benim amacım bizim markalarımız da büyüsün, gelişsin dünya çapında global markalar olabilsin. Bunu yapmak için 50 bin kişi her gün çalışıyoruz. İşte bu yüzden süt ve içecek işlerimizdeki çoğunluk hisselerimizi işinde uzman yabancı şirketlere sattık. Ama bizim yüzde 10 hissemiz var ve yönetimde yer alıyoruz. Takdir edersiniz ki ortaklarımızı seçerken hassas davranıyoruz. Mesela öncelikli tercihimiz mevcut ortaklarımıza hisse satışı veya stratejik bir ortak bulmak oluyor. Halka açılmak veya fonlara satış daha sonraki tercihimiz. Bir de şunu ekleyeyim: ‘Her horoz kendi çöplüğünde öter’ derler ya, ben de bu topraklarda doğdum ve emelim de gene burada yaşayıp ölmektir. Fakat burada doğan Yıldız Holding dünyada büyüsün, oralarda da yaşasın isterim.”



(VATAN)

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar