10 bin dolara çırak aranıyor

GELİŞMİŞ ülkelerde kısa sürede yol almak amacıyla uygulanan “çırak modeli” Türkiye’de enerji sektöründe hayata geçiyor. Dünya enerji ekonomisine yön veren Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, başvuruda bulunan adaylar arasında seçeceği 3 çırağa 10 bin dolar karşılığında 6 ay boyunca ustalık edecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Üniversiteyi bitirdiği halde iş yaşamına hazır olamayan gençlerin sorunlarına bu yolla dikkati çekmek isteyen Kumbaroğlu, çıraklarını 6 ay boyunca iş dünyasının tüm incelikleriyle tanıştıracak. Çıraklarını yurtiçi ve yurtdışında geliştirecek olan Kumbaroğlu, vereceği derslerle de yaşıtlarından bir adım öne çıkmalarını sağlayacak.


İLHAM SOCAR CEO’SUNDAN


Boğaziçi Üniversitesi’nde binlerce genci iş yaşamına hazırlayan Kumbaroğlu, bir süre önce SOCAR CEO’su Kenan Yavuz’un üniversite mezunu gençlere yönelik eleştirisinden yola çıkarak ABD, Avrupa gibi gelişmiş ülkelerde yaygın bir uygulama olan çıraklık programını, enerji sektörüne uyarlamak için çalışma başlattı. Türk ekonomisinin parlayan yıldızı olarak tanımladığı enerji sektörüne, diğer sektörlerde faaliyet gösteren çok sayıda firmanın da gelecek bulduğu için yöneldiğini, ancak ciddi eğitim sorunu bulunduğunu ifade eden Kumbaroğlu, Hürriyet’e şunları söyledi:


KARTVİZİT ALIŞVERİŞİ


“1 Eylül 2015 tarihi itibariyle enerji sektöründe faaliyet gösteren 3 genci başta IAEE’nin networkü olmak üzere sektörün yurt içi ve dışındaki çok sayıda kurum, kuruluşu önde gelen kişilerle tanıştırıp, kartvizit alışverişi yapmalarını sağlayacağım. 6 ay boyunca gerek Boğaziçi Üniversitesi’nde gerekse diğer üniversite ve kuruluşlarla yurt dışı programlarındaki toplantılara benim yanımda katılacaklar. Bu toplantıların değerlendirmelerini hep birlikte yapacağız. Proje kapsamında haftada bir iş, ödev planlamalarının gerçekleşeceği toplantılar planlanacak. Hedefim ‘Deneyim Paylaşma Programını’ uluslararası standartlarda sunmak ve bunun yaygınlaşmasını sağlamak. Bu yolla üniversitelerden mezun olan, ancak çaldıkları tüm kapılar yüzlerine kapanan gençler çok ciddi deneyim kazanmış olacak. Mevcutta işleri olanlar ise çok daha büyük iş fırsatlarını yakalayarak sektörün gelişimine öncülük edebilecek.”



10 BİN DOLARA ÇIRAKLIK


Kumbaroğlu, çırakların okul hayatının tam aksine ustasının yanında iş hayatının inceliklerini öğreneceklerini belirterek, ilk etapta kişi başı 10 bin dolar olarak belirledikleri çıraklık programına başvuruları almaya başlayacağını söyledi. Kumbaroğlu, programa enerji sektörünün içinde olan ya da bu sektöre girmeyi planlayan tüm gençlerin başvurabileceğini ifade etti.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar