2 hissede bölünme işlemi

Borsa İstanbul’da işlem gören ve sermaye artırımına gidecek olan Trabzonspor Sportif ve Bossa Ticaret'in bölünme işlemi bugün gerçekleştirilecek. Halka açık şirketlerden olan Trabzonspor Sportif ve Bossa Ticaret bedelli sermaye artırımına gidiyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Halka açık şirketlerden olan Trabzonspor Sportif ve Bossa Ticaret bedelli sermaye artırımına gidiyor. Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay alan her iki şirket Pazartesi günü (18/02/2019) bölünecek.


Trabzonspor 100 milyon lira olan sermayesini yüzde 200 oranında artırarak 300 milyon liraya çıkaracak. Şirketin kayıtlı sermaye tavanı ise 500 milyon lira seviyesinde. Trabzonspor’un halka açıklık oranı yüzde 48.93 iken, özsermayesi -613 milyon lira seviyesinde.


Bossa Ticaret ise 33.012.768 lira olan sermayesini yüzde 87.80 oranında artırarak 62 milyon liraya çıkaracak. Şirketin kayıtlı sermaye tavanı 135 milyon lira seviyesinde. Bossa Ticaret’te bedelli sermaye artırımında satılamayan payların alımına ilişkin olarak ise İsrafil Uçurum ve Yusuf Uçurum satın alma taahhüdünde bulundu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Şirket Haberleri
Yorumlar