3 ilde 24 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak, Hakkari'nin Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda, toplam 24 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak, Hakkari'nin Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda, toplam 24 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak, Hakkari'nin Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda, toplam 24 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.


Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgiye yer verildi.


Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda, 10 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 70'e ulaştı. Operasyonda 13 el yapımı patlayıcı imha edilirken, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı da 187 oldu.


Şırnak'ta devam eden operasyonda, 12 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 66 oldu. Operasyonda bir kalaşnikof piyade tüfeği, dört şarjörü ve 500 fişeği ile yedi roketatar mühimmatı ele geçirildi, 22 el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplamda imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 194'e yükseldi.


Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda ise 2 terörist etkisiz hale getirilirken, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 68'e ulaştı. Operasyonda bir Biksi makineli tüfeği, üç kalaşnikof piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar, bir M4 piyade tüfeği, bir adet 40 mm bomba atar, bir av tüfeği, 9 bomba atar mühimmatı, 4 el bombası, 11 roket mühimmatı, 2 adet 60'lık havan mühimmatı, çok sayıda kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 20 kilogram C4 patlayıcı, çok miktarda sıhhi malzeme, 15 gaz maskesi ve bir dürbün ele geçirildi ve 10 el yapımı patlayıcı imha edildi. Böylece operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 48 oldu.


211 adet doçka mühimmatı ele geçirildi


Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Girmeli köyü bölgesinde, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.


Bingöl'ün Genç ilçesinde icra edilen operasyonda tespit edilen sığınakta,150 kilogram muhtelif gıda malzemesi ile giyim ve mutfak malzemeleri; Şırnak'ın Uludere ilçesindeki operasyonda tespit edilen sığınakta ise 211 adet doçka mühimmatı, bir kilogram TNT kalıbı, bir kilogram C-4 patlayıcı, 60 kilogram amonyum nitrat, 56 adet elektrikli fünye ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.




AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar