44 bin 530 kişi kamudan uzaklaştırıldı

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası pek çok kamu kurum ve kuruluşunda toplam 44 bin 530 kişi görevden uzaklaştırıldı. FETÖ'nün darbe girişimi sonrası pek çok kamu kurum ve kuruluşunda görevden alma ve uzaklaştırmalar kapsamında toplam 44 bin 530 kişi görevden uzaklaştırıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası pek çok kamu kurum ve kuruluşunda görevden alma ve uzaklaştırmalar kapsamında toplam 44 bin 530 kişi görevden uzaklaştırıldı.


AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, aralarında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, TÜRKSAT ve bakanlıkların da bulunduğu pek çok kamu kurum ve kuruluşunda görevden uzaklaştırma işlemi gerçekleştirildi.


Buna göre, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığında görev yapan 22 personel açığa alındı.


Hazine Müsteşarlığında 2 genel müdür, bir genel müdür yardımcısı ve 5 daire başkanı dahil toplam 62 kişi görevden uzaklaştırıldı.


Ulaştırma Bakanlığı'ndan 529 kişi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı ilgili ve ilişkili kurumlardan toplam 529 kişi açığa alınırken, TÜRKSAT A.Ş'de ise 29 kişinin iş akitleri feshedildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığında merkez ve taşra teşkilatında çalışan 197 personel görevden alındı.


BTK'dan 170 kişi açığa alındı 

BTK merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 170 kişi açığa alındı, kurum destek hizmetlerinde çalışan 58 personel de görevden uzaklaştırıldı.


MEB'de rakam 21 bin 738'e ulaştı 

MEB'de merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik yürütülen çalışma kapsamında, açığa alınan kamu personeli sayısı 21 bin 738'e ulaştı, açığa alınan öğretmen sayısı ise 21 bin 29 oldu.


Öte yandan, Ankara Üniversitesinde görevli 4 öğretim elemanı açığa alındı.


TRT'den 300 kişi 

TRT'de 300 kişi ve RTÜK'te çeşitli unvanlardaki 29 personel görevlerinden uzaklaştırıldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığında FETÖ ile irtibatlı 58'i Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden olmak üzere çeşitli unvanlarda toplam 70 personel görevden uzaklaştırıldı.


262 askeri hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı

Bülent Ecevit Üniversitesinde 20'si öğretim üyesi, 11'i idari personel olmak üzere toplam 31 kişi açığa alındı.


Ayrıca Milli Savunma Bakanlığınca 262 askeri hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı.

Kategoriler Gündem
Yorumlar