5 bin kişinin ölüm nedeni bir bebek

Yaklaşık 5 bin kişinin ölümüne neden olan Ebola salgınının, geçen yıl Gine'de ölen 2 yaşındaki Emile Ouamouno adlı erkek bebekten çıktığı belirtiliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yaklaşık 5 bin kişinin ölümüne neden olan  Ebola salgınının, geçen yıl Gine'de ölen 2 yaşındaki Emile Ouamouno adlı erkek bebekten çıktığı belirtiliyor.


Emile'nin annesi, kız kardeşi ve anneannesinin de aralarında bulunduğu 14 kişinin de Ebola'dan öldüğünü kaydediyor. Dünya sağlık Örgütü verilerine göre,  Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bine yaklaştı.


Örgüt küresel düzeyde  Ebola vakası sayısı, son rapordan bu yana 3000 daha arttığını ve 13 bin 703'e ulaştığını açıkladı. Geçen Cumartesi ise,  Ebola vakalarının sayısı 10 bin 141 olarak açıklanmıştı. Ancak kısa bir sürede bu kadar büyük artışın, yeni vakaların duyurulmasından değil, verilerin, eski vakalarla güncellenmesinden kaynaklandığı belirtiliyor.


Eboladan ölenlerin sayısı son açıklanan rakama göre 4920. Bu ölümlerin 10'u dışında hepsi Liberya, Sierra Leone ve Gine'de meydana geldi.


Kategoriler Gündem
Yorumlar