AB Yunanistan’ı euroda tutma formulü üzerinde çalışıyor

Avrupalı maliye bakanları, Başbakan Tsipras’ın kemer sıkma önlemlerini sonlandırma sözü vererek göreve gelmesinin ardından Yunanistan’ın sorunlu kurtarma programı üzerinde çalışmalara başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Avrupalı maliye bakanları, yeni Başbakan Alexis Tsipras’ın kemer sıkma önlemlerini sonlandırma sözü vererek göreve gelmesinin ardından Yunanistan’ın sorunlu kurtarma programı üzerinde çalışmalara başladı


19 üyeli Euro Bölgesi’nin maliye bakanları, yeni Yunanistan başbakanının borç silinmesine yönelik talebinden vazgeçmesi koşuluyla Başbakan Tsipras ile bir anlaşmaya varılmasına istekli oldukları sinyali verdiler. Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem’a göre Pazartesi günü Brüksel’de gerçekleştirilen bir toplantıda bakanlar, Yunanistan’ın euroda tutulmasına yardımcı olunması için hızlı bir şekilde çalışmaya girişilmesi konusunda fikir birliği sağladılar.


Toplantıya liderlik eden Dijsselbloem, “Bu azimle onları desteklemeye hazır durumdayız” dedi.


Brüksel, Atina, Berlin, Frankfurt ve Washington’daki yetkililer, kreditörlerin daha fazla reform yapılması talepleri ile Yunan seçmenlerinin kemer sıkma önlemleri ile ilgili tükenmişlikleri arasında uzlaşma sağlamalılar.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar