ABD hisseleri rallinin ardından geriledi

ABD hisseleri, Trump sonrası rallinin S&P 500 Endeksi'ni rekor zirvesine taşımasının ardından geriledi ... ABD hisseleri, yatırımcıların yeni hükümet politikalarının ekonomik büyümeyi canlandıracağı beklentileriyle elde edilen kazançların çok hızlı bir şekilde ilerlediği spekülasyonuna bağlı olarak rekor zirvelerinden geriledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD hisseleri, yatırımcıların yeni hükümet politikalarının ekonomik büyümeyi canlandıracağı beklentileriyle elde edilen kazançların çok hızlı bir şekilde ilerlediği spekülasyonuna bağlı olarak rekor zirvelerinden geriledi. 


S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 09:33'te yüzde 0.3 gerileyerek 2,207.98'e indi ve hisse senedi göstergesini rekor zirvesine taşıyan dört günlük yükselişini durdurmuş oldu. S&P Endeksi'nin elde ettiği kazançlar, 8 Kasım'da yapılan ABD başkanlık seçimlerinden bu yana yüzde 3.4 oldu. Dow Jones Endeksi, 49.65 puan düşerek 19,102.19'a indi. 


Dusseldorf'ta Bankhaus Lampe KG hisse senedi stratejisti Ralf Zimmerman, "S&P Endeksi'nin tarihi rekoruna ulaşmasıyla birlikte piyasalarda en azından kısa vadeli olarak mali genişleme politikası konusunda fiyatlamalar gerçekleşti" dedi ve "Yatırımcıların gelecekte yapılacak teşvikler hakkında bir fikri yok ve anlamlı bir OPEC anlaşmasına varılacağı konusundaki umudun azalmasına bağlı olarak vadeli kontratlarda bugün düşüş gerçekleşti" diye konuştu. (BloombergHT)

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar