ABD hisseleri tarım dışı istihdam verisiyle dalgalandı

ABD hisseleri, tarım dışı istihdam verisinin ardından yaklaşan seçimlere bağlı olarak dalgalandı... ABD hisseleri, yatırımcılar yaklaşan başkanlık seçimleri öncesi tedbirli olmaya devam ederken, istikrarlı büyüme gösteren tarım dışı istihdam verisinin ekonominin daha yüksek borçlanma maliyetleriyle baş edebilecek kadar güçlü olduğunu göstermesinin ardından dalgalandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD hisseleri, yatırımcılar yaklaşan başkanlık seçimleri öncesi tedbirli olmaya devam ederken, istikrarlı büyüme gösteren tarım dışı istihdam verisinin ekonominin daha yüksek borçlanma maliyetleriyle baş edebilecek kadar güçlü olduğunu göstermesinin ardından dalgalandı.


S&P 500 Endeksi, 8 günlük düşüşünden kurtulmaya çalışırken New York saatiyle 09:32'de yüzde 0.1 düşerek 2,087.07'ye geriledi. Gösterge, 1980'den beri dokuz seans üst üste gerilememişti. 


New York'ta Evercore ISI küresel stratejisti Dennis Debusschere, "Tarım dışı istihdam verisinin faiz oranı artma ihtimalini ve doları yukarı çekmesi gerekirken, seçimler öncesi piyasalarda hiçbir şey olmuyor" dedi ve "Faiz oranı görünümü beklentileri, ve genel olarak piyasalar, seçimlerin getirdiği belirsizlikle durgun" diye konuştu. (BloombergHT)

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar