ABD konut piyasası 8 ayın en düşüğünde

ABD'de NAHB konut piyasası endeksi haziranda 64'e gerileyerek son 8 ayın en düşük seviyesine indi... ABD'de konut piyasası endeksi haziranda 64'e gerileyerek son 8 ayın en düşük seviyesine indi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de konut piyasası endeksi haziranda 64'e gerileyerek son 8 ayın en düşük seviyesine indi.


ABD Ulusal Konut Üreticileri Birliği (NAHB) verilerine göre, konut piyasası endeksi haziranda önceki aya kıyasla 2 puan azalarak 64 oldu. Kasım 2016'tan bu yana en düşük seviyesini kaydeden endekse yönelik piyasa beklentisi 68 seviyesindeydi.


NAHB'nin raporunda konut piyasası endeksinin son aylarda istikrarsız bir grafik çizmesinde, inşaat materyallerinin fiyatlarındaki artışın etkili olduğu belirtildi.


Kuruluşun Başkanı Granger MacDonald, yaptığı yazılı açıklamada, "Üyelerimiz bizlere özellikle kereste olmak üzere inşaat materyallerindeki fiyat artışının kendileri için büyüyen bir endişe kaynağı olduğunu iletiyorlar. Bu durum konut arzını düşürerek ev fiyatlarını yükseltiyor." ifadesini kullandı.


Uzmanlar, ABD'de kereste fiyatlarının son aylarda yükselmesinde Başkan Donald Trump'ın ticaret politikalarının etkili olduğuna işaret ediyor. Trump yönetimi, nisan ayında aldığı kararla en büyük ticaret ortaklarından Kanada'dan ithal edilecek kerestelere yüzde 3 ile 24 arasında değişen oranlarda vergi getirmişti.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar