ABD petrol stokları beklentilerin altında arttı

ABD'de haftalık ticari ham petrol stokları toplam 2 milyon varil yükseliş göstererek beklentilerin altında artış gösterdi. ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), 22 Nisan'la biten haftada, ülkede ham petrol stoklarının bir önceki haftaya göre 2 milyon varil, yani yüzde 0,4 arttığını duyurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), 22 Nisan'la biten haftada, ülkede ham petrol stoklarının bir önceki haftaya göre 2 milyon varil, yani yüzde 0,4 arttığını duyurdu.


Piyasa beklentisi stokların 2,4 milyon varil artış göstermesi yönündeydi. Bir önceki haftada ise ticari ham petrol stokları 2,1 milyon varil artış göstermişti. ABD'de Stratejik Petrol Stokları da değişmeyerek söz konusu haftada, 695,1 milyon varilde kaldı.


Ayrıca, söz konusu haftada benzin stokları 1,6 milyon varil artarken, distile ürün stokları ise 1,7 milyon varil azaldı. Rafineri kapasite kullanım oranı ise yüzde 89,4'den yüzde 88,1'e düştü. 


Öte yandan, EIA, 22 Nisan'la biten haftada, ABD'nin ham petrol üretiminin bir önceki haftaya göre günlük ortalama 15 bin varil gerileyerek 8,94 milyon varil olduğunu açıkladı.


Ülkenin ham petrol ithalatı söz konusu haftada, bir önceki haftaya göre günlük ortalama 637 bin varil azalarak 7,55 milyon varile geriledi. 


ABD'de haftalık ham petrol stoklarının yükselmesinden sonra, küresel piyasalarda petrol fiyatlarındaki yükseliş hız kaybederek daha önce gün içindeki kazançlarının bir kısmını sildi.


Verilerin açıklanmasının ardından, ABD'de Batı Teksas türü ham petrolünün varil fiyatı gün içinde en yüksek 45,17 seviyesini görmesine rağmen 44,16'ya geriledi. Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da gün içinde 46,84 seviyesine tırmanmasına rağmen 45,82'ye düştü.


Öte yandan, güne satış ağırlıklı başlayan New York borsası şu sıralar düşüş trendi içinde devam ediyor. 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar