ABD'de ikinci el konut satışı 10 yılın en yükseğinde

ABD'de ikinci el konut satışları ocakta yüzde 3,3 artarak Şubat 2007’den bu yana en yüksek seviyeyi kaydetti... ABD’de ikinci el konut satışları ocakta yüzde 3,3 artarak 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD’de ikinci el konut satışları ocakta yüzde 3,3 artarak 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 


National Association of Realtors'ın (NAR) raporuna göre, ikinci el konut satışları ocakta önceki aya oranla yüzde 3,3 artışla 5 milyon 690 bine yükseldi. Bu sonuçla, Şubat 2007’den bu yana en yüksek seviyeyi kaydeden ikinci el konut satışlarına ilişkin piyasa beklentisi yüzde 0,7 artış yönündeydi. 


Öte yandan, aralık ayına ait ikinci el konut satışları 5 milyon 490 binden 5 milyon 510 bine revize edildi. Böylece satışlar, 2016’nın son ayında önceki aya kıyasla yüzde 2,8 yerine yüzde 1,6 düşmüş oldu. 


NAR'ın raporunda görüşlerine yer verilen Başekonomist Lawrence Yun, konut piyasasının 2017’ye güçlü bir başlangıç yaptığını vurgulayarak, "Ülkenin birçok bölgesi, geçen ay güçlü istihdam ve iyileşen tüketici güveninin, ev alma ilgisini ciddi derecede artırması sonucu güçlü satışlar gördü" yorumunda bulundu. 


Raporda ayrıca, ortalama ikinci el konut fiyatlarının ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,1 yükselerek, 228 bin 900 dolara çıktığı belirtildi. Son bir yılın en güçlü artışını kaydeden ikinci el konut fiyatları, ayrıca yükselişini 59'uncu aya taşımış oldu. 


Kategoriler Ekonomi
Yorumlar