ABD'de kişisel gelir ve harcamalar yükseldi

ABD'de kişisel harcamalar şubatta beklendiği gibi yüzde 0,1 arttı. Kişisel gelirler ise yüzde 0,2 artışla beklenenden fazla yükseldi. ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre, kişisel harcamalar şubatta beklentiler dahilinde yüzde 0,1 yükseldi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre, kişisel harcamalar şubatta beklentiler dahilinde yüzde 0,1 yükseldi. Ekonominin önemli bir bölümünü oluşturan kişisel harcamalar, böylece üç ay üst üste yüzde 0,1 artmış oldu.


Kişisel gelirler de yüzde 0,2 ile yüzde 0,1’lik beklentinin üstünde arttı.


Veriler, ayrıca Kişisel Harcamalar (PCE) fiyat endeksinin şubatta beklendiği gibi aylık yüzde 0,1 azalışla yıllık bazda yüzde 1’e gerilediğini ortaya koydu.


ABD Merkez Bankasının (Fed) yakından izlediği çekirdek PCE fiyat endeksi ise aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 1,7 ile beklentiyi karşılayamadı. Söz konusu endekse ilişkin aylık ve yıllık piyasa beklentileri sırasıyla yüzde 0,2 ve yüzde 1,8 düzeyindeydi.


Bu arada, ocak ayı kişisel tüketim harcamalarındaki artış yüzde 0,5’ten yüzde 0,1’e revize edildi.


Analistler, harcamaların gelirlere paralel artmamasını, Amerikalı tüketicilerin temkinli davranmasına bağlayarak, bu durumun büyümeye olumsuz etkisi olabileceğine dikkati çekiyor.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar