'ABD'de resesyon riski artıyor'

Deutsche Bank'ın ABD baş ekonomisti Joseph LaVorgna dün müşterilerine gönderdiği bilgi notunda ABD'de resesyon riskinin artmakta olduğunu savundu. ... ABD'de istihdam piyasasına ilişkin standand ölçümlerin oldukça iyi göründüğünü, işsizlik oranının düşük ve istihdam büyümesinin istikrarlı olduğunu belirten LaVorgna, ancak bir göstergenin kırılganlık işaretleri verdiğine dikkat çekti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de istihdam piyasasına ilişkin standand ölçümlerin oldukça iyi göründüğünü, işsizlik oranının düşük ve istihdam büyümesinin istikrarlı olduğunu belirten LaVorgna, ancak bir göstergenin kırılganlık işaretleri verdiğine dikkat çekti. Bu göstergeden Fed İstihdam Piyasa Şartları Endeksi olduğunu belirten LaVorgna, 2012-2015 döneminde sadece 3 kez düşen endeksin 2016'da Temmuz hariç her ay düştüğüne

ve Temmuz ayında da Endeks'te yıllık değişimin Temmuz 2015'e göre negatif olduğuna işaret etti. 

   


LaVorgna, "40 yıldır hesaplanan Endeks, sadece 8 kez yıllık bazda düşüş gösterdi. Temmuz'dan önceki 7 seferin dördünü ekonomide resesyon takip etti. Endeks'teki zayıflık resesyon olasılığında bir artışa işaret ediyor" diye konuşta. 

   


Fed İstihdam Piyasa Şartları Endeksi Eylül ayında 2,2 puandüştü. Ekim ayı verisi ise 7 Kasım'da açıklanacak. 


Kategoriler Ekonomi
Yorumlar