ABD'de Trump'ın kabinesi şekillenmeye başladı

ABD'de 20 Ocak tarihinde Başkanlık görevini üstlenecek olan Donald Trump kabinesini belirlemeye başladı. Trump'ın, Hazine Bakanlığı görevine Steven Mnuchin'i, Ticaret Bakanlığı'na ise Wilbir Ross'u aday göstereceği açıklandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Trump'ın, Hazine Bakanlığı görevine Steven Mnuchin'i, Ticaret Bakanlığı'na ise Wilbir Ross'u aday göstereceği açıklandı. 

   


Steven Mnuchin, CNBC'de katıldığı programda Trump'ın kendisini Hazine Bakanlığı için aday göstereceğini doğruladı. Milyarder yatırımcı Wilbur Ross da Trump'ın kendisini Ticaret Bakanlığı için 

aday göstereceğini açıkladı. 

   


Mnuchin'in, Trump'ın seçim kampanyasının finans başkanı olarak görev yapmıştı. Trump'ın seçim kampanyasından önce ise Dune Capital Manegement'ın başkanıydı. Mnuchin ayrıca 17 yıl boyunca Goldman Sachs'ta çalıştı.

   


CNBC'de katıldığı programda Trump'ın politikalarını beğendiği için kampanyasına katıldığını ve Hazine Bakanlığı görevini kabul ettiğini belirten Mnuchin, Trump yönetiminin önceliğinin vergi reformları olacağını, Reagan döneminden bu yana görülen en büyük vergi reformlarını yapacaklarını belirtirken, orta sınıfın gelir vergisinde indirime gideceklerini belirtti. 

   


Mnuchin ve Ross açıklamalarında Fed Başkanı Yellen'in zorlu durumlarla mücadele ettiğini ve iyi bir iş çıkardığını da belirttiler. Ross, Fed'den Aralık ayında faiz artırımı beklediğini de ifade etti. Mnuchin ve Ross, ABD'nin bölgesel ticaret anlaşmaları yapmasına karşı çıkışlarıyla biliniyorlar. 

Kategoriler Ekonomi Gündem
Yorumlar