ABD'de tüketici güveni beklentiyi aştı - 28 Haziran 2016

ABD'de Tüketici Güven Endeksi haziran ayında 98 ile beklentileri aşarak Ekim 2015'ten beri en yüksek seviyesine ulaştı. ... Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen Conference Board'un verilerine göre, Tüketici Güven Endeksi haziranda önceki aya kıyasla 5,6 puan artarak 98 oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen Conference Board'un verilerine göre, Tüketici Güven Endeksi haziranda önceki aya kıyasla 5,6 puan artarak 98 oldu. Böylece son 3 ayın ilk yükselişini kaydederek Ekim 2015'ten sonraki en yüksek seviyesini gören endekse ilişkin haziran beklentisi 93,3 seviyesindeydi. 


Bu arada, Mayıs ayı Tüketici Güven Endeksi ise 92,6'dan 92,4'e revize edildi. 


Conference Board'un ekonomik göstergelerden sorumlu direktörü Lynn Franco, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: 


"Tüketici güveni mayısta geriledikten sonra haziranda toparlandı. Tüketiciler, ekonomik görünüm ve iş gücü şartları hakkında daha biraz daha pozitifti. Bu ekonomik şartlarda ne bir kötüleşme ne de bir iyileşme olduğuna işaret ediyor. Genel olarak, tüketiciler yakın vadedeki ekonomik büyüme hakkında ihtiyatlı iyimserliğini koruyor".


 Analistler, Conference Board'un endekse ilişkin anketinin, 16 Haziran tarihine kadar yapılan görüşmeleri içerdiğine işaret ederek, haziran ayı tüketici güven endeksinin İngiltere'de 23 Haziran'da yapılan referandum sonucunun etkisini yansıtmadığına işaret etti.


Öte yandan, ABD'de bugün açıklanan nisan ayı S&P/Case-Shiller konut fiyatları raporuna göre, ülkedeki 20 kentte konut fiyatları aylık yüzde 1,1 ve yıllık yüzde 5,4 arttı. Richmond Fed İmalat Endeksi ise haziran'da eksi 7 değerini alarak beklentilerin çok altında kaldı.

 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar