ABD'nin yeni başkanı Trump

ABD'de başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump kazandı. ABD'nin 45. başkanı Cumhuriyetçi aday Donald Trump oldu. 56 milyon seçmenin oyunu alan Trump, yeni başkanı seçecek 538 delegenin 279'unu kazandı. Trump, seçimi önde götürdüĞü Arizona ve Michigan eyaletlerini de kazandığında 316 delegeye ulaşacak. Trump, Kaliforniya ve New York dışındaki bütün büyük eyaletlerde seçimin galibi oldu. Donald Trump'ın serveti...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'nin 45. başkanı Cumhuriyetçi aday Donald Trump oldu. 56 milyon seçmenin oyunu alan Trump, yeni başkanı seçecek 538 delegenin 279'unu kazandı. Trump, seçimi önde götürdüĞü Arizona ve Michigan eyaletlerini de kazandığında 316 delegeye ulaşacak.     
Trump, Kaliforniya ve New York dışındaki bütün büyük eyaletlerde seçimin galibi oldu. 

Donald Trump'ın serveti ne kadar?
Donald Trump kimdir?

New York’ta 14 Haziran 1946 tarihinde Frederick ve Mary MacLeod Trump'ın beş çocuğunun dördüncüsü olarak dünyaya gelen Trump, Alman asıllı Amerikalı iş adamı Frederick Trump'ın torunudur.
Emlakçı olan babasının da teşvikiyle gençlik yıllarından itibaren emlak dünyasına merak saldı. 1968'de Pennsylvania Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan Trump, 1971'de babasının şirketinin kontrolünü aldı ve şirkete "Trump Organizasyon" adını verdi.
Şirketin merkezini Manhattan bölgesine taşıyan Trump, yaptığı otellerle kısa sürede adını duyurdu. 2004 yılında Amerikan NBC kanalında “Çırak” (The Apprentice) adlı programı yapmaya başlayan Trump, şov dünyasında şöhretini biraz daha artırdı.

Kategoriler Gündem
Yorumlar