'Açığımızı yeni pazarlarla kapatacağız'

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, önümüzdeki yıl plan yaparken açıklarını kapatacaklarını söyledi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (TURSAB) Başaran Ulusoy, gelecek yılların programlarını yaparken, "Ruslar gelecekmiş gibi" hareket ettiklerini ve bu yüzden de diğer pazarlara yönelmediklerini belirterek, "Demek ki tedbirli olarak 'B' planlarımızı her zaman hazır tutmamız lazım.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (TURSAB) Başaran Ulusoy, gelecek yılların programlarını yaparken, "Ruslar gelecekmiş gibi" hareket ettiklerini ve bu yüzden de diğer pazarlara yönelmediklerini belirterek, "Demek ki tedbirli olarak 'B' planlarımızı her zaman hazır tutmamız lazım. 2016 yılında biraz sıkıntı çekeriz ama toparlayacağız" dedi.

 

Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TURSAB'ın 22. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkan seçilmesini, "Yeniden seçilmedik, görevimize devam ediyoruz" şeklinde değerlendirdi.

 

Türk turizminde, özellikle bu dönemde seyahat özgürlüğünü ortadan kaldıran teröre karşı mücadeleleri olduğunu ifade eden Ulusoy, "Bize bugün anlayış gösterenler, zamanında anlayış göstermiş ve bizi dinlemiş olsalardı, tecrübelerimizden istifa etmiş olurlardı" diye konuştu.

 

"Hükümetin desteğine ihtiyacımız var"

 

"Her yere ayak basacağız ve açığımızı yeni pazarlarla kapatacağız" diyen Ulusoy, Uzak Doğu'ya yöneleceklerini, Ortadoğu ve Afrika'da her kesime hitap eden bir turizm anlayışını ortaya koyacaklarını ifade etti.

 

Rusya ile yaşanan gelişmelerin birden bire ortaya çıktığını, sektörün gelecek yıllara ilişkin programlarını ise önceden yaptığını anımsatan Ulusoy, şunları kaydetti:

 

"Biz gelecek yılların programlarını yaptığımız zaman 'Ruslar gelecekmiş gibi' hareket edip, diğer pazarlara yönelmemiştik. Demek ki tedbirli 'B' planlarımızı her zaman hazır tutmamız lazım. Bu planlar bir yıl içinde faaliyete geçer. 2016 yılında biraz sıkıntı çekeriz ama toparlayacağız. Türkiye'nin geleceği turizm. Biz krizlerle uğraşa uğraşa kriz doktoru olduk. Bu krizden de çıkarız ama hazırlıksız yakalandık. O bakımdan hükümetin desteğine ihtiyacımız var. Sayın Başbakan da bu konuda 'Sizi yarı yolda bırakmayacağım' ifadesini kullanmıştır." 

 

AA

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar