Adabank sekizinci kez satışta

Uzan Ailesi tarafından 1984 yılında kurulan Adabank, TMSF tarafından sekizini kez satışa çıkarıldı. TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Adabank’ı sekizinci kez satışa çıkardı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Adabank’ı sekizinci kez satışa çıkardı. Uzan Ailesi tarafından 1984 yılında kurulan Adabank, 2003 yılında İmar Bankası’na elkonulmasıyla birlikte TMSF’ye geçmişti.


Hürriyet'in haberine göre, son olarak 2014 yılının sonunda 77.5 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Adabank’ın bu sefer muhammen bedeli 60 milyon dolar olarak belirlendi. Adabank’ın ihalesi 23 Şubat 2016’da yapılacak. İhale kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak, açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi oluşturulduktan sonra açık artırmaya geçilecek. İhaleye girecekler mali şartları yerine getirmek zorunda olacaklar.


Buna göre başvuru tarihi itibariyle asgari 200 milyon dolar mevduatı olduğunu gösteren belge sunulması ya da 2013 yılı ve sonrasına ait özkaynağının 200 milyon dolar olması şartı aranacak. TMSF, Adabank’a elkonulmasının ardından ilk olarak 2006’da 60 milyon lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkarmıştı. Son kez ise geçen yıl aralık ayında ihale açılmıştı. Bu yılın şubat ayında yapılacağı belirtilen ihale iki kere ertelendikten sonra iptal edilmişti.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar