Ağustos yanıltıcı olabilir mi?

Deniz Yatırım Başekonomisti Özlem Derici, sanayi üretiminde Ağustos'ta görülen güçlü artışın istisnai olabileceğini söyledi. Deniz Yatırım Başekonomisti Özlem Derici, Ağustos'ta beklentilerin çok üzerinde gelen sanayi üretimi verilerini Son Baskı’da değerlendirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deniz Yatırım Başekonomisti Özlem Derici, Ağustos'ta beklentilerin çok üzerinde gelen sanayi üretimi verilerini Son Baskı’da değerlendirdi.



Derici şunları söyledi: "Oldukça büyük bir sürpriz oldu. İç taleple ilgili veriler büyük bir canlılık göstermiyor. Ancak kapasite kullanım oranında artış görmüştük, bir parça sinyal vermişti. İhracat kaynaklı üretim destek vermiş olabilir. Şu haliyle üçüncü çeyrek büyümesine hizmet edecek gibi görünüyor. Bu artış istisnai kalabilir. Bizi yanıltabilir. Haziran'da da sevinmiştik ama ardından yüzde 0,3 arttı. Yine de üçüncü çeyrekte daha zayıf büyüme performansı bekliyorduk. Bu veri 'acaba yanılıyor muyuz' dedirtti. Genele yayılmış bir artış söz konusu. İç talep göstergelerinde yavaşlamaya işaret ediyor. Bir tek bu veri ekonominin canlı seyrettiğine işaret etmiyor. Diğer veriler bunu teyit etmiyor.



Üçüncü çeyrek büyümesi ikinci çeyrekten düşük olacak. Bir tek veriyle değiştirmeyi düşünmüyorum. Kredilerde canlanma olursa geçen çeyreğin üzerine çıkar. Üçüncü çeyrek herhalde beklediğimiz kadar kötü değil."(Ntvpara)

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar