Ak Yatırıma SPK'dan ceza!

SPK, Ak Yatırım'a sermaye piyasası mevzuatına aykırı işlemlerden dolayı idari para cezası uyguladı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bültenine göre, Ak Yatırım ve bir çalışanına 18 Temmuz 2016 tarihli araştırma raporunda, genel yatırım tavsiyesi niteliğindeki yorum ve tavsiyelerin sunulmasında dikkate alınması gereken ilke ve esaslara uyulmaması nedeniyle toplam 729 bin 381 TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bültenine göre, Ak Yatırım ve bir çalışanına 18 Temmuz 2016 tarihli araştırma raporunda, genel yatırım tavsiyesi niteliğindeki yorum ve tavsiyelerin sunulmasında dikkate alınması gereken ilke ve esaslara uyulmaması nedeniyle toplam 729 bin 381 TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.



Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.


Genel yatırım tavsiyesi niteliğindeki yorum ve tavsiyelerin sunulmasında dikkate alınması gereken ilke ve esaslara uyulmaması nedeniyle III-37.1 sayılı Yatırım Hizmetleri ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’in 48 inci maddesine aykırılıktan 325.617 TL,



Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Faaliyetlerin yürütülmesi sırasında, işin gerektirdiği mesleki dikkat ve özenin gösterilmemesi ve bu kapsamda gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle III-39.1 sayılı Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliğ’in 24 üncü maddesine aykırılıktan 325.617 TL,


Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel yatırım tavsiyelerinin sunumunda yer verilmesi gereken uyarı notunun gerekli şartları taşımaması nedeniyle III-39.1 sayılı Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliğ’in 79 uncu maddesine aykırılıktan 26.049 TL idari para cezası uyguladı.


Kurul ayrıca, Mert ÜLKER’e Faaliyetlerin yürütülmesi sırasında, işin gerektirdiği mesleki dikkat ve özenin gösterilmemesi nedeniyle III-39.1 sayılı Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliğ’in 21 inci maddesine aykırılıktan 26.049 TL,



Genel yatırım tavsiyesi niteliğindeki yorum ve tavsiyelerin sunulmasında dikkate alınması gereken ilke ve esaslara uyulmaması nedeniyle III-37.1 sayılı Yatırım Hizmetleri ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’in 48 inci maddesine aykırılıktan 26.049 TL idari para cezası uyguladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar