Akenerji birleşmesine SPK'dan onay

SPK'dan Akenerji ile Akkur Enerji birleşmesine onay çıktı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bülteni yayınlandı. SPK, Akenerji'nin Akkur Enerji'yi devralması suretiyle gerçekleştireceği kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine onay verdi.



Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan  açıklamada aşağıdaki bilgilere yer verildi:


Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.’nin, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 136 vd. maddeleri, Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 18, 19 ve 20’nci maddeleri ve II-23.2 sayılı “Birleşme ve Bölünme Tebliği” hükümleri uyarınca, birleşmeye esas 31.12.2014 tarihli finansal tabloları itibarıyla sermayesinin %100’üne sahip olduğu Akkur Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş.’yi devralması suretiyle gerçekleştireceği kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin olarak hazırlanan duyuru metnine Kurulumuzca onay verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar