Akfen'den tahvil ihracına ilişkin açıklama

Akfen Holding, 200 milyon liralık nominal değerli tahvil halka arzının Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 31 Aralık 2013 tarihli toplantısında onaylandığını duyurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Akfen Holding AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamasında, tahvil ihracına ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:


"Şirketimiz Akfen Holding AŞ'nin, 200 milyon liralık nominal değerli tahvil halka arzı SPK'nın 31 Aralık 2013 tarihli toplantısında onaylanmıştır. 3 Ocak 2014 tarihinde KAP'ta açıklanan tahvil halka arzının 140 milyon lira nominal değerdeki 1. tertibinin ihracı 10 Ocak 2014 tarihinde tamamlanmış ve duyurulmuştur. 


İkinci tertip tahvil ihracına ilişkin başvurumuz ise Kurul tarafından 28 Kasım 2014 tarihinde onaylanmış olup, Sabit Fiyatla Talep Toplama yöntemi ile gerçekleştirilecek tahvil halka arzında, talep toplama 8-9 Aralık 2014 tarihlerinde olacaktır. 


Üç yıl vadeli, 3 ayda bir değişken kupon ödemeli olarak ihraç edilecek tahviller, piyasada işlem gören aktif gösterge devlet tahvilinin yıllık bileşik faizi ve yüzde 3 oranında 'Yıllık Ek Getiri Oranı'nın eklenmesi suretiyle hesaplanacaktır."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar