Akın İpek ve Koza Metal'e SPK'dan rekor ceza

SPK, Koza Metal, Koza İpek Holding ve Akın İpek'in de aralarında bulunduğu 5 kişiye toplamda 3 milyon 773 bin lira idari para cezası uyguladı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bültenine göre, Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri A.Ş. (Koza Metal) ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Raporunun Koza Metal’in 2013 yılına ilişkin faaliyet raporunda yer almaması ve Kurumsal Yönetim...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bültenine göre, Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri A.Ş. (Koza Metal) ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Raporunun Koza Metal’in 2013 yılına ilişkin faaliyet raporunda yer almaması ve Kurumsal Yönetim İlkelerinin 4.5.2 no’lu maddesinin gereklerinin yerine getirilmemesi nedeniyle Mülga Seri: IV, No: 56 sayılı Tebliğ’in 5 ve 6 ncı maddeleri ile halihazırda yürürlükte bulunan II-17.1 sayılı Tebliğ’in 5 ve 8 inci maddeleri ve Kurulun 01.02.2013 tarih ve 4/88 sayılı kararı ile Kurumsal Yönetim İlkelerinin 4.5.2 no’lu maddesine aykırılıktan Hamdi Akın İPEK, Cafer Tekin İPEK, Koza-İpek Holding A.Ş, Melek İPEK, İsmet KASAPOĞLU, Yusuf KÖYCE'ye 539.000’er TL, Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri A.Ş.'ye ise SPKn’nun 103 üncü maddesinin ikinci fıkrası çerçevesinde Mülga Seri: IV, No: 56 sayılı Tebliğ’in 5 ve 6 ncı maddeleri ile halihazırda yürürlükte bulunan II-17.1 sayılı Tebliğ’in 5 ve 8 inci maddeleri ve Kurulun 01.02.2013 tarih ve 4/88 sayılı kararı ile Kurumsal Yönetim İlkelerinin 4.5.2 no’lu maddesine aykırılıktan 539.000 TL olmak üzere toplamda 3 milyon 773 bin lira idari para cezası uygulandı.


Kurul ayrıca, “Şirket hakkındaki idari para cezasına konu eylemler nedeniyle varsa zarara uğrayan yatırımcılar yasal koşulların oluşması halinde genel hukuk hükümleri çerçevesinde, bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan Şirketin eski yönetim kurulu üyeleri aleyhine dava açabilirler. Öte yandan, Şirket’in yapılacak ilk genel kurul toplantısında, Şirket hakkında idari para cezasının uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan Şirketin eski yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan eski yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir” dedi.





Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar