Albaraka ilk yarıda 140,5 milyon kar açıkladı

Albaraka, 2015 yılının ilk yarısında net karını yüzde 19.2 oranında artırdı. Yılın ilk yarısını 140 milyon 439 bin TL net karla tamamlayan Albaraka, toplam aktiflerini ise yüzde 17.4 artırarak, 27 milyar 45 milyon 666 bin TL’ye yükseltti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka, 2015 yılının ilk yarı karlılık oranlarını açıkladı. İlk 6 aylık süreçte, net karını yüzde 19.2 oranında artıran Albaraka, böylece 140 milyon 439 bin TL kar elde etti. Toplam aktiflerini ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 17.4 artırarak 27 milyar 45 milyon 666 bin TL’ye yükselten Türkiye’nin en köklü katılım bankası, kredi portföyünde ise yüzde 15.7 oranında artışla 18 milyar 729 milyon 769bin TL’ye ulaştı.


Kar ve zarara katılım hesapları ile özel cari hesaplar aracılığıyla toplanan fonlarda ise yüzde 10.2’lik bir artış yakalayan Albaraka, fon miktarını 18 milyar 348 milyon TL’ye yükseltti. Piyasalarda son dönemde önemli başlıklardan biri olarak görülen takipteki kredilerde ise Albaraka, 2015 yılının ilk yarısında yüzde 2.33 olarak sektör ortalamasının altında kalmayı başardı. Takipteki kredilere karşılık ayırma oranı ise ilk yarı itibariyle yüzde 75.4 oldu.


“Hedefimiz sağlıklı bir büyüme”


Katılım bankacılığında Türkiye’deki 30 yıllık deneyimiyle sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyüme hedeflediklerini ifade eden Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, haziran ayında yapılan seçim sonrası siyasi gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydetti.


Yahşi, küresel ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamada, 2015 yılının ikinci yarısında küresel ekonomi açısından merkez bankaları ve siyasi gelişmelerin gündemi belirleyeceğini belirtti ve “2015 yılının ilk yarısı, bankamız açısından aktif kalitemizin korunduğu ve karlılığımızın devam ettiği bir dönemdi. Yurtiçinde ve yurtdışındaki gelişmeler değerlendirildiğinde, faizsiz bankacılık alanında öncü olan Albaraka, Türkiye ekonomisinin sağlam duruşunda önemli bir role sahip” yorumunu yaptı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar