Albaraka kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi

Albaraka, ürün çeşitlendirme çalışmaları kapsamında ilk tertip kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi. ... Albaraka'dan yapılan açıklamaya göre, 100 milyon lira değerindeki tertip ihracı için bankalar, portföy yönetim şirketleri, yatırım şirketleri ve sigorta ve emeklilik fonlarının yanı sıra nitelikli yatırımcı olan bireysel müşterilerden de önemli miktarda talep alındı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Albaraka'dan yapılan açıklamaya göre, 100 milyon lira değerindeki tertip ihracı için bankalar, portföy yönetim şirketleri, yatırım şirketleri ve sigorta ve emeklilik fonlarının yanı sıra nitelikli yatırımcı olan bireysel müşterilerden de önemli miktarda talep alındı. 


Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, banka olarak ürün çeşitlendirme çalışmaları kapsamında başarılı bir ilke imza attıklarını belirterek, "Son yıllarda üzerinde titizlikle çalıştığımız tertip kira sertifikası ihracını hayata geçiriyor olmaktan büyük gurur ve memnuniyet duyuyoruz. Dünyanın en iyi katılım bankası olma yolunda hedeflerimize ulaşabilmek için çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.


Albaraka, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 1 milyar TL tavan meblağlı kira sertifikası ihraç onayı kapsamında, nitelikli yatırımcılara yönelik, Bereket Varlık Kiralama AŞ tarafından 179 gün vadeli kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladı. İhracın getirisi dönemsel olarak yüzde 5,30 düzeyinde gerçekleşti.


Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar