Ali Koç: Altay tankının seri üretimine hazırız

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Türkiye’nin en büyük askeri kara araçları şirketi Otokar ile milli projelerde her zaman görev almaya hazır olduklarını belirtti

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Türkiye’nin en büyük askeri kara araçları şirketi Otokar ile milli projelerde her zaman görev almaya hazır olduklarını belirtti. Ali Y. Koç, “Milli ana muharebe tankı Altay’ın tasarım ve prototip üretimlerini başarıyla tamamladık. Seri üretim için fiyat teklifimizi verdik ve göreve hazırız. Savunma sanayiindeki 29 yıllık birikimi ile Otokar, Ülkemiz için stratejik öneme sahip Altay tankının seri üretimini de başarıyla gerçekleştirecek yetkinliklere sahiptir” dedi.


Bu yıl MÜSİAD tarafından 3'üncü kez gerçekleştirilen savunma sanayii ve iş geliştirme platformu High Tech Port by MÜSİAD’ın açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Otokar standını ziyaret ederek Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç’ten milli ana muhabere tankı Altay hakkında bilgi aldı. 


Ali Y. Koç, Otokar standında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yurt dışı ve yurt içi pek çok çalkantıya rağmen ekonomik performansıyla dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almayı sürdürdüğünü vurgularken, şöyle devam etti: “Türkiye’nin global konumunu güçlendirebilmesi ve tehditleri bertaraf edebilmesi için inovasyon ve teknolojik gücünü geliştirmeyi sürdürmesi gerekiyor. Koç Topluluğu olarak Ülkemizin potansiyeline ve geleceğine olan güvenimiz ve inancımızla Ar-Ge ve inovasyon kabiliyetlerimizi artıran yatırımlarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Ülkemizde sanayiinin gelişimine milli savunma projeleri önemli katkı sağlamaktadır. Otokar’ın ana yükleniciliğinde tasarlanan ve geliştirilen Türkiye’nin en büyük kara sistemi projesi olan Altay projesi de savunma sanayiimize büyük bir ivme getirmiştir. Altay projesi ile savunma sanayiimiz 7 yıl gibi kısa bir süre içinde kendi kaynak ve kabiliyetlerini geliştirmiş; Otokar ve alt yüklenicilerde dikkate değer bir bilgi birikimi ve deneyim kazanılmış ve sektörümüz kendi teknolojisini yaratmıştır. Bugün gerçekleşen fuar da, Türk savunma sanayiinin uluslararası alanda geldiği noktayı ortaya koyuyor.”


“ALTAY TANKI SAVUNMA SANAYİİ İHRACATINDA TÜRKİYE’YE SINIF ATLATACAK” 

Otokar’ın ana yüklenicisi olduğu milli ana muharebe tankı Altay’ın seri üretiminde görev almaya hazır olduklarını belirten Ali Y. Koç, “Bu görev için yetişmiş insan kaynağımız ve deneyimimizle Ülkemiz için en iyiyi sunmaya hazırız. 29 yıldır Otokar ile savunma sanayinin gelişimine ivme kazandıran önemli projelere imza attık. 30 bine yakın askeri aracımız bugün başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere 30’a yakın dost ve müttefik ülkenin ordusunda ve Birleşmiş Milletler görev birimlerinde dünyanın çeşitli bölgelerinde hizmet veriyor. Türkiye’nin milli gururu olacak Altay’ın seri üretimini başarıyla gerçekleştirecek yetkinliğe sahibiz. Görevlendirildiğimiz takdirde üzerimize düşen tüm yükümlülükleri yerine getirmeye hazırız. Ülkemiz savunma sanayiinin ihtiyaçlarını karşılamanın da ötesinde Altay’ın ihracatını gerçekleştirebilecek seviyelere getirmeyi hedefliyoruz. Dost ve müttefik ülkelerin Altay’a gösterdikleri ilginin uzun vadede Ülkemizin savunma sanayii ihracatına da olumlu katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar