Ali Ülker'den Erdoğan'a destek

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Biraz az kazanın, dar gelirlilerle paylaşın" tavsiyesinden çok etkilendiğini belirterek, "Paylaşmayı bilmek lazım. Buradaki herkese mükellefiyet düşüyor" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20 Zirvesi'nde işverenlere yaptığı "Biraz az kazanın, dar gelirlilerle paylaşın" çağrısı iş dünyası temsilcilerinin de gündemine yerleşti. MÜSİAD'ın bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği VİZYONER'15 Sektörler Zirvesi'nde konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Cumhurbaşkanı'nın tavsiyesinin kendisini çok etkilediğini belirterek, "Paylaşmayı bilmek lazım. Buradaki herkese mükellefiyet düşüyor" dedi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan da "Bırakın Türkiye'yi, dünyadaki ilk 100 zengin kişi zekat mahiyetinde kazançlarının kırkta birini verse, dünyada açlık diye bir şey kalmaz. Bugünki kavgalar da olmaz" görüşünü paylaştı. 


SAHNEYE KIZIL ELMAYLA ÇIKTI 


Sahneye kırmızı bir elmayla çıkan Ali Ülker, kızıl elmanın "Yaklaştıkça uzaklaşan kaçan, yakalanamayan hedef, ülkü" anlamına geldiğini söyledi. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise "TÜİK'in son verilerine göre Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranı 2013'te yüzde 0.95 iken 2014'te 1.01 oldu" dedi. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar da yerli otoya destek verdi. Aybar, "Yerli otomobil projesi otomobille ilgili yan sanayide yeni yerli markaları yaratacak" diye konuştu. 


MÜSİAD FİKİR ALIŞVERİŞ PLATFORMU KURDU


SABAH Gazetesi ve aHaber'in medya sponsoru olduğu zirvenin açılışında konuşan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ise zirvenin bir fikir alışveriş platformu olarak konumlandığını belirterek, "25 yıllık süreç bize, kendini yeniden tanımlamayan ve güncellemeyenlerin hayatta kalamayacağını öğretti" dedi. G20 Liderler Zirvesi'nde alibaba. com'dan Michael Evans ile yemek yediğini aktaran Olpak, yenilikçi bakış açılarına Twitter ve Alibaba.com uygulamalarını örnek olarak gösterdi.


İSTANBUL YATIRIMLARINI ARTIRIN


THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye'de 123 milyon olan yolcu sayısının 2034'te 381 milyona çıkacağını belirterek, "Yabancı yatırımcılar 'İstanbul'daki yatırımlarınızı katlayın' diyorlar. Türkiye'nin geleceği bu şekilde" dedi. TAV Grubu CEO'su Sani Şener de taksi paylaşım sistemi şirketi Uber'in marka değerinin 54 milyar dolara ulaştığını, şirkette sadece 53 kişinin çalıştığını söyledi. CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane ise Y kuşağının işgücünün yüzde 35'ini oluşturduğunu belirterek, "Zaman içinde bu oran yüzde 58'e ulaşacak" dedi.(Sabah)

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar