Alman finans devi Türkiye’de

180 milyar euroluk aktifi bulunan Alman bankası Helaba, Türkiye'ye gelme kararı aldı. Helaba, İstanbul'da ofis açıyor... Yaptığı yatırımlar ve projelerle bölgenin finans merkezi olmaya hazırlanan Türkiye'ye Almanya'nın en önemli finans kuruluşlarından Helaba da geliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yaptığı yatırımlar ve projelerle bölgenin finans merkezi olmaya hazırlanan Türkiye'ye Almanya'nın en önemli finans kuruluşlarından Helaba da geliyor. Alman bankacılık devi Landesbank Hessen- Thringen (Helaba) Türkiye'de temsilcilik açmak için düğmeye bastı. Helaba'nın önceki gün alınan yönetim kurulu kararında İstanbul'un yanı sıra Brezilya'nın Sao Paolo ile İsveç'in başkenti Stockholm'de temsilcilik kararını onayladı. Bankanın aldığı kararda ise Türkiye ile yapılan ticarette müşterilerine finansal destek sunulması var. Banka İstanbul ofisiyle kredi ve proje finansmanında da rol üstlenecek. Helaba'nın İstanbul, Sao Paolo ve Stockholm merkezleri 2016'da faaliyete geçecek. 


AKTİFİ 180 MİLYAR EURO 

1940'ta kurulan Hessische Landesbank Darmstadt Girozentrale ile Nassauische Landesbank Wiesbaden'in yanı sıra 1832'de faaliyete geçen Landeskreditkasse zu Kassel'in 1953'te birleşmesiyle oluşan Helaba'nın merkezi Almanya'nın finans merkezi Frankfurt. 6 bin 300 çalışanı bulunan bankanın toplam aktifleri ise 180 milyar euronun üstünde.




Sabah/ Kerim Ülker

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar