Almanya'da enflasyon geriledi

Almanya'da tüketici fiyatları Şubat'ta beklenenden daha az geriledi. Almanya'da tüketici fiyatları beklentiden daha az gerileyerek, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) parasal genişlemeyi başlatmaya yaklaşması ile Euro Bölgesi'nde deflasyon riskinin hafiflediği sinyalini verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Almanya'da tüketici fiyatları beklentiden daha az gerileyerek, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) parasal genişlemeyi başlatmaya yaklaşması ile Euro Bölgesi'nde deflasyon riskinin hafiflediği sinyalini verdi.
Almanya'da enflasyon Şubat'ta yıllık bazda yüzde 0.1 gerilerken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 0.5 düşüş olacağı şeklindeydi. İtalya'da enflasyon yüzde 0.1 artarken, yüzde 0.3'lük düşüş beklentisini aştı. İspanya'da da enflasyon beklentiden daha az geriledi. 
AMB'nin açıkladığı 1.1 trilyon euro tutarındaki tahvil alım programı Mart ayından itibaren başlayacak. Düşen petrol fiyatları dünya çapında enflasyonda düşüşe sebep olurken, buna tüketici fiyatlarının Ocak'ta yüzde 0.6 gerilediği ABD ve Euro Bölgesi de dahil. 
Almanya'da tüketici fiyatları Şubat'ta aylık bazda ise yüzde 1 artarken, İspanya'da enflasyon yıllık bazda Ocak'taki 1997'den bu yana en düşük seviye olan eksi yüzde 1.5'in ardından Şubat'ta eksi yüzde 1.2 oldu. Ayrıca İtalya'da enflasyon bu ay son üç ayda ilk defa sıfırı aştı. 

Kaynak: BloombergHT

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar