Almanya'da yatırımcı güveni ağustosta toparlandı

Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da ağustos ayında önceki aya kıyasla 7,3 puan artarak 0,5 puana yükseldi. Merkezi Almanya'nın Mannheim kentinde bulunan ZEW'den yapılan açıklamaya göre, kurumsal yatırımcı ve analistlerin ekonomiye duyduğu güveni ölçen ZEW Endeksi, Almanya'da ağustos ayında bir önceki aya oranla 7,3 puan arttı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Merkezi Almanya'nın Mannheim kentinde bulunan ZEW'den yapılan açıklamaya göre, kurumsal yatırımcı ve analistlerin ekonomiye duyduğu güveni ölçen ZEW Endeksi, Almanya'da ağustos ayında bir önceki aya oranla 7,3 puan arttı. Endeks böylece, temmuz ayındaki eksi 6,8 puandan ağustosta 0,5 puan seviyesine yükseldi. 


Almanya'da ağustos ayı Cari Durum Endeksi de bir önceki aya kıyasla 7,8 puan artarak 57,6 puana çıktı.


Avro Bölgesi ZEW Ekonomik Güven Endeksi ise söz konusu dönemde 19,3 puan artarak 4,6 puana ulaştı. Tek Para Birliğinde Cari Durum Endeksi ise ağustos ayında 2,1 puan artarak eksi 10,3 puan seviyesinde gerçekleşti. 


"Politik riskler iyimser ekonomik görünüme engel"


ZEW Başkanı Prof. Dr. Achim Wambach, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "ZEW Endeksi, Brexit şokundan sonra kısmen toparlandı. Ancak, Avrupa Birliği (AB) içindeki ve dışındaki politik riskler, Almanya için daha iyimser bir ekonomik görünümü engelliyor." değerlendirmesini yaptı.


Wambach, ayrıca AB bankacılık sektörünün dayanıklılığı konusundaki belirsizliğin devam ettiğine dikkati çekti.


Öte yandan, endekse ilişkin anket, 29 Temmuz-15 Ağustos tarihlerinde 214 uzmanın katılımıyla gerçekleştirildi. 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar