Altın fiyatları yatay seyrediyor - 30 Haziran 2016

Kapalıçarşı'da çeyrek altın 201 lira, Cumhuriyet altın ise 820 liradan satılıyor. Altının gram fiyatı ise 122,5 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Altının gram fiyatı, dün olduğu gibi bugün de yatay bir seyir izleyerek 122,5 lira seviyelerinde dengelendi.


Birleşik Krallık'ta yapılan referandumda Brexit kararının çıkmasının ardından piyasalardaki şok etkisinin uzun sürmemesi altın fiyatlarının da yatay bir seyir izlemesine neden oluyor. 


Dün altının gram fiyatı 123,5 lirayı görmesinin ardından 112,5 lira seviyelerinden günü tamamlamıştı. Bugüne yatay bir başlangıç yapan gram altın, en düşük 122,1 lirayı görmesinin ardından saat 10.45 itibarıyla 122,5 liradan işlem görüyor. Altının ons fiyatı da şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 1.316 dolar seviyelerinde dengelendi


Analistler, Brexit kararının ardından küresel piyasalardaki denge arayışının devam ettiğini belirterek, merkez bankaları ve ekonomi yönetimlerinden teşvik beklentilerinin, altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olduğunu ifade ediyor. 


AA Finanas Analisti İslam Memiş yurt içi piyasalarda dolar kurunun değer kaybetmesi ve altının ons fiyatında yaşanan kar satışlarıyla gram altındaki düşüş trendinin, dün 122 lira seviyesine kadar devam ettiğini belirtti. Altın fiyatlarında dalgalanmaların devam etmesini beklediğini kaydeden Memiş, "Dün ABD'de açıklanan veriler altının ons fiyatının bir miktar daha güç kazanmasını sağladı. Altının gram fiyatında yaşanan düşüşün 121 lira seviyesiyle tamamlanacağını düşünüyoruz." dedi.


Memiş, teknik açıdan altının gram fiyatının haftayı 126,50 lira seviyesinden tamamlayabileceğini tahmin ederek, dolar kurunda dün görülen düşüş eğiliminin devam etmesi durumunda ise gram fiyatının yükselişinin sınırlı kalabileceğini vurguladı.


Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 201 lira, Cumhuriyet altın ise 820 liradan satılıyor .

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar