Altın yatay seyrediyor - 26 Kasım 2015

ABD piyasalarının şükran günü dolayısıyla kapalı olması altın piyasası hacimlerine de etki etti. Gün içerisinde yatay hareketler izlediğimiz ons altında 1080 direnci altında fiyat hareketleri izliyoruz.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gün içerisinde yatay hareketler izlediğimiz ons altında 1080 direnci altında fiyat hareketleri izliyoruz. Ne jeopolitik riskler ne de diğer konular Fed’in bu yıl faiz artıracağı beklentilerinin önüne geçemezken, ons altında bu beklentiler fon yöneticilerinin net pozisyonlarının tekrardan eksiye dönmesine neden oldu.

Bugün Dolar gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanırken, Dolar endeksinin de bir miktar artıda olduğunu görüyoruz. Ancak dün 100,0 puan seviyesinin üzerine çıkan endeks 6 ay sonra en yüksek seviyesini gördü. ABD 10 yıllık piyasa tahvilleri %2,23 seviyesinde son birkaç gündür düşüş gösteriyor.



Ons altını teknik olarak ele aldığımızda önceki gün ve sabah saatlerinde test ettiği 1080$ direnç seviyesini aşamaması alım gücünü zayıflatırken, bu seviyeyi aşacak güçte olmadığını bir kez daha gösterdi. 4 saatlik periyotta MACD göstergesinde pozitif uyumsuzluk görsek de, MACD halen gösterge sıfır seviyesinin altında ve sat yönünde sinyal veriyor. 



Dirençler: 1080/ 1088/ 1094



Destekler:1067/ 1064/ 1057

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar