Altında FED hareketliliği

Ons altında son iki işlem gününde Fed ’in faiz metninde yer alan ifadeler, Yellen’ın güvercin açıklamaları ve bugün açıklanan ABD TÜFE verileri sebebiyle oldukça hareketlendi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Beste Naz Süllü



Fed kararı beklentimize paralel güvercin olarak algı yarattı. Fed ’in faiz artırımı için çok güçlü argümanlarının olmadığını dün Yellen bir kez daha dile getirdi. Aynı zamanda dünden kalan notlarda en önemlisi bu yıl iki defa faiz artırım beklentileri bire düşürüldü.



Bugün açıklanan ABD TÜFE verisi incelendiğinde işlenmiş gıda fiyatları, giyim, barınma, ikinci el araçlar gibi talebi ölçen tüm kalemlerde düşüş söz konusu. ABD’de ücretlerdeki artışın ekonomiye kazandırılmadığını diğer bir ifadeyle ABD’li vatandaşların kazandıklarını harcamadıklarını görüyoruz. Bu nedenle ABD tüketim toplumundan birikim toplumuna mı geçiyor sorusu akıllara geliyor.


Ons altında şuan her ne kadar yükseliş görülse de, altın vadeli kontratlarına olan talep geçtiğimiz ayın gerisinde. Bunun yanı sıra altın opsiyonlarında volatilite düşüşünü sürdürüyor ve alım yönünde bir sinyal karşımıza çıkabilmiş değil. Şuan ki görünüme göre ons altında talebin olmaması nedeniyle yükselişin uzun bir vadeye yayılamayacağını düşünmekteyiz.


Ons altını teknik olarak ele aldığımızda 1162,5 seviyesinden gelen yükseliş trendinin devam ettiğini ancak eğimin dikleştiğini görüyoruz. 1190 seviyesinin aşılmasıyla birlikte 1197,5 seviyesinde var olan Fibo’38.2 dilimini de aşan altın için 1212/1222 dirençleri alımların yorulduğu ve dönüşlerin görüldüğü bölgeler olabilir. MACD henüz alım bölgesine geçmemiş olsa da trendde kullandığım ve MACD’yi hızlandırdığını düşündüğüm OsMA sıfırın üstüne çıkarak alım bölgesine geçmiş durumda.


Dirençler: 1204/ 1209/ 1212



Destekler: 1192/ 1187/ 1182





Kategoriler Ekonomi
Yorumlar