Altında 'tilki piyasası'

Haftanın ikinci işlem gününde ons altında yatay bantta seyirler izlemeye devam ediyoruz.1100 direnci ve 1090 desteği arasında sıkışık seyir ve trendin olmaması tilki piyasası olarak da adlandırılabilir.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Beste Naz Süllü


Ons altında haftalık ve aylık opsiyon oynaklıkları, volatilite endeksi VIX ve altın volatilitesini gösteren GVZ’ deki artışı incelediğimizde yukarı yönde tepki hazırlıklarının gelebileceğinin sinyallerini almaya başladık. Buna karşı Comex piyasasındaki altın stokları ve maden hisseleri HUI’nin altında aldığımız bu yükseliş sinyalini teyit etmedikleri görülüyor. 


Yarın sonlanacak Fed toplantısı öncesinde Dolar endeksi 97.0’nin altında zayıf seyir izlemesine rağmen, ABD 10 yıllık tahvil faizinde %2’ye varan artış yaşanıyor. Tahvil piyasasına göre yarın piyasada Fed’e dair bir miktar şahin beklentiler var.


Bugün ABD’de açıklanan tüketici güven endeksi beklentilerin altında 90.9 olarak açıklandı. Güven verisinde yaşanan düşüş sonrasında altında 1100 dolara doğru hareketlilikler görüldü.


Ons altını teknik olarak ele aldığımızda 4 saatlik periyotta ters OBO hazırlıkları olduğunu görüyoruz. Ons altın 1105 seviyesini aşması durumunda formasyonun başladığını görebiliriz. Formasyonun hedefi 1133 seviyesi olsa da, temel verilerin altını desteklemediği ortamda yalnız tekniğe göre hareket riskli olabilir. Bu nedenle 1105 seviyesi aşılması durumunda uzun pozisyonlar üst dirençler arasında kademeli olarak izlenebilir.


Dirençler:  1100/ 1110/ 1120



Destekler: 1091/ 1086/ 1076




Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar