Altındaki yükseliş sekteye uğradı

Ons altında geçtiğimiz Cuma gününden bu yana başlayan yükseliş hareketi, 6 günlük tatilin ardından bugün açılan Çin piyasasıyla birlikte sekteye uğradı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Çin geçtiğimiz hafta tatildeyken zayıf gelen imalat PMI rakamları, üretimde daralma yaşandığını gösterirken, metallere olan talebin de Çin’de düşük olduğu görülüyor. 


Bugün yayınlanacak 16-17 Eylül tarihli Fed toplantısı tutanakları ve eyalet Fed Başkanlarının konuşmaları günün en önemli verileri olacak. Ancak bu akşam gelecek toplantı kayıtları 142K olarak beklentilerin çok altında kalan istihdam ve ücret verilerini içermeyeceği için taze bilgiler olmayabilir.  Örnek verecek olursak; Ekonomistler 18 Eylül günü Fed ’in Ekimde faiz artırma olasılığını %20 olarak görürken, istihdam dataları sonrasında bu oran %8’e düştü. Bu nedenle bugün gelecek tutanaklar birkaç nokta dışında bayat veri olarak sayılabilir. 


Ons altını teknik analiz yönünden incelediğimizde Temmuz ayında 1188 seviyesinden başlayan alçalan trendin üst bandı önceki gün altında dönüş yeri oldu. Dünkü raporumuzda da bahsettiğimiz üzere ons altında yukarı yönlü trend, son dönemde oluşan taleple beraber var ancak bir önceki tepe seviyesi 1156’yı aşmaya yetmedi. Bu nedenle mevcut alçalan trend yukarı yönlü kırılamadığı için aktif olarak devam ediyor. 1134/1127 desteklerinde tutunma görülürse tekrardan 1147 seviyelerine doğru denemeler görülebilir.


Dirençler: 1147/ 1154/ 1162,5



Destekler: 1134/ 1127/ 1120



Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar