Ana Gıda Hisselerinin Satışı Gerçekleşti

Anadolu Endüstri Holding A.Ş., SEEF Foods S.A.R.L. ve Koninklijke Bunge B.V. (Bunge), arasında Ana Gıda hisselerinin satışına ilişkin Hisse Alım/Satış Sözleşmesi imzalanmıştır.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Anadolu Endüstri Holding A.Ş. (AEH), SEEF Foods S.A.R.L. (SEEF Foods) ve Koninklijke Bunge B.V. (Bunge) arasında, Ana Gıda İhtiyaç Maddeleri ve Sanayi Ticaret A.Ş.(Ana Gıda)’de AEH’nin sahip olduğu %55,25 ve SEEF Foods’un sahip olduğu %44,75 oranında hisselerin Bunge’ye satışı konusunda Hisse Alım/Satış Sözleşmesi imzalanmıştır. Anlaşma resmi makam ve kurumlardan izinlerin alınması sonrasında tamamlanacak olup, anlaşma uyarınca hisse devrinin 2017 yılı 1.çeyrek içinde sonuçlandırılması öngörülmektedir.


Komili zeytinyağı ve bitkisel yağları ile Kırlangıç markalarının sahibi olan Ana Gıda 2001 yılından beri faaliyet göstermekte olup, yaklaşık %36 payı ile Zeytinyağı perakende pazarının lider şirketidir.


Bunge Türkiye Genel Müdürü Paul Ayton; Ana Gıda’nın alınmasının Bunge’ye yüksek değerli zeytinyağı kategorisinde pazar liderliği konumuyla birlikte genişleme imkanı sağlayacağını ve iki şirketin kaliteli ürün dağıtımı ve müşteri hizmetlerinde sahip oldukları bilgi ve tecrübelerini birleştireceklerini belirtmiştir. 


1818 yılında hububat ticareti yapmak üzere Amsterdam/Hollanda’da kurulan Bunge, Türkiye dahil 40’dan fazla ülkede, 33 bin çalışanı çalışanı, 400’den fazla fabrika, depo, alım merkezi ile faaliyet gösteren uluslararası bir şirkettir. 


Tahıl ticareti ve gıda işleyiciliği konusunda 200 yılı yaklaşan tecrübesi ile Bunge, gıda sektöründe tarladan perakende raflarına uzanan operasyonları ile küresel lider konumundadır. Bunge dünya çapında hayvan yeminden gıdaya, gıdadan yenilenebilir yakıtlara kadar uzanan yüksek kaliteli ürünler üretmektedir. 


Bu satınalma, Bunge Türkiye’ye tüm fiyat segmentlerinde çok güçlü bir bitkisel yağ portföyü ortaya çıkartmasına yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, Ana Gıda’nın sahip olduğu dağıtım kanalı Bunge’nin Türkiye çapında tüketicilere ulaşılabilirliğini arttırmasını destekleyecektir.



Ana Gıda Genel Müdürü Ümit Ersoy; Ana Gıda’nın zeytinyağı sektöründe köklü markaları ile tedarikçi ve müşterileriyle karşılıklı güvene dayanan ve uzun dönemli ilişkilerle beslenen çok güçlü bir bilgi birikimi olduğunu, Ana Gıda ve Bunge Türkiye’nin güçlerinin birleşiminden çok yüksek bir sinerji doğacağını belirtmiştir.


Bunge'nin geniş çaplı global dağıtım ağı aracılığıyla Türk zeytinyağını küresel bir kitleye tanıtma fırsatından heyecan duyuyoruz.


Hisse Alım/Satış işleminin tamamlanması, rekabet izni dahil olmak üzere normal kapanış koşullarına tabidir.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar