Arçelik, Beko plc'yi satınaldı

Arçelik, iştirak yapısını yalınlaştırmak için İngiltere'de faaliyet gösteren ve yüzde 50 pay sahibi olduğu Beko plc'yi satın aldı... Arçelik A.Ş. tarafından KAP'a yapılan bildirimde, "İştirak yapımızı yalınlaştırmak üzere, İngiltere beyaz eşya pazarında lider konumundaki %50 pay sahibi olduğumuz bağlı ortaklığımız Beko plc'nin sermayesinin %50'sine denk gelen toplam 250.000 İngiliz Sterlini nominal değerli payları; DRT Kurumsal...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Arçelik A.Ş. tarafından KAP'a yapılan bildirimde, "İştirak yapımızı yalınlaştırmak üzere, İngiltere beyaz eşya pazarında lider konumundaki %50 pay sahibi olduğumuz bağlı ortaklığımız Beko plc'nin sermayesinin %50'sine denk gelen toplam 250.000 İngiliz Sterlini nominal değerli payları; DRT Kurumsal Finans Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.'nin (Member of Deloitte Touche Tohmatsu Limited) hazırlamış olduğu 23 Haziran 2015 tarihli değerleme raporu esas alınarak, toplam 67.500.000 İngiliz Sterlini bedel karşılığında, bedeli nakden ve peşin olarak ödenerek ana ortaklarımızdan Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş.'nden satın alınmıştır" denildi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar