Arçelik'in karı beklentilerin çok üzerinde

Arçelik, ikinci çeyrekte 326 milyon TL ile beklentilerin üzerinde kar açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Arçelik'in ikinci çeyrek net karı yüzde 102 artışla 326.3 milyon lira ile beklentilerin çok üzerinde geldi. Şirketin ikinci çeyrek net karının 163 milyon TL olması bekleniyordu. 


Arçelik'in yatırımcı sunumunda yer alan değerlendirmede, vergi mahkemesinin yatırım teşvikleri ile ilgili vergi avantajı hesaplama metodunu karara bağlamasının vergi aktifinde olumlu etki yarattığı; buna bağlı olarak ikinci çeyrekte 146 milyon TL net vergi geliri gerçekleştiği belirtildi.


Arçelik'in KAP'a bildirdiği finansal sonuçlarına göre, şirketin ikinci çeyrek gelirleri ise yüzde 9 civarı artışla 3.36 milyar lira ile beklentilere paralel gerçekleşti. 


ARÇELİK CİRODA YÜZDE 10 BÜYÜME BEKLİYOR


Arçelik, 2015 yılı için ciro büyümesini Türk Lirası bazında yüzde 10 civarında bekliyor.


Arçelik'ten yapılan açıklamaya göre, paya payının ana faaliyet bölgelerinde aynı kalan veya artan şekilde olacağı ifade edildi.


Şirket, beyaz eşya satışının Türkiye'de yüzde 5'in üzerinde, ihracatın ise yüzde 2 civarında olacağını tahmin etti.


Şirketin 2015 yılı için FVAÖK Marjı'nın yüzde 10,5, uzun vadeli FVAÖK marjının yüzde 11 civarında olmasının beklendiği belirtildi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar