Arçelik’ten tahvil piyasasında bir ilk!

Arçelik, tarihinde ilk kez yurt içinde tahvil ihracı gerçekleştirdi. Yatırımcılardan yoğun ilgi gören Arçelik, 500 milyon TL’lik satış ile yurtiçi özel sektör tahvil piyasasında bir reel sektör şirketi tarafından bugüne dek tek kalemde yapılan en büyük işleme imza attı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Arçelik, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla, ilk kez bir tahvil ihracı için yurt içinde nitelikli yatırımcılardan talep topladı. 


728 gün vadeli ve 3 ayda bir değişken kupon ödemeli tahvile ilgi yoğundu. Arçelik 500 milyon TL’lik satış ile özel sektör tahvil piyasasında bugüne dek bir reel sektör şirketinin tek seferde yaptığı en büyük ihracı gerçekleştirmiş oldu.


YOĞUN İLGİ VAR 

Arçelik CFO’su Polat Şen yurt içi tahvil ihracının TL cinsinden alternatif fonlama kaynağı yaratmak ve yatırımcılar için gösterge oluşturabilecek bir ihraç yapmak açısından önem taşıdığını belirtti.  Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Yılmaz Arısoy ise kurumsal ve bireysel yatırımcıların işleme gösterdiği yoğun ilginin, tahvil piyasamızın gelişimi açısından önemli bir kilometre taşını simgelediğinin altını çizdi. 


Arçelik, 2013 ve 2014 yıllarında, uluslararası piyasalarda sırasıyla 500 milyon Dolar ve 350 milyon Euro tutarında tahvil ihracı gerçekleştirmişti.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar