Assan Alüminyum'a 55 milyon dolar finansman

Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Kibar Holding kuruluşu Assan Alüminyum'a 55 milyon dolar tutarında uzun vadeli kredi sağladı. IFC'den yapılan yazılı açıklamada, sağlanan kredinin, yassı alüminyum sektöründe faaliyet gösteren Assan'ın ekipman modernizasyonu yatırımlarını destekleyeceği, enerji verimliliğini artıracağı ve büyümesine katkıda bulunacağı belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

IFC'den yapılan yazılı açıklamada, sağlanan kredinin, yassı alüminyum sektöründe faaliyet gösteren Assan'ın ekipman modernizasyonu yatırımlarını destekleyeceği, enerji verimliliğini artıracağı ve büyümesine katkıda bulunacağı belirtildi. 


Açıklamada, Assan'ın, IFC'nin sağladığı finansman paketi ile son dönemde satın aldığı alüminyum hurda tesisinin rehabilitasyonunu ve mecvut fabrikalarında ilave yatırımlarla ekipman modernizasyonu yapmayı hedeflediği, söz konusu yatırımlarla üretimde enerji ve su tüketimini azaltarak enerji verimliliği elde edecek olan Assan'ın, bu sayede uluslararası pazarlarda rekabet avantajını yükselteceği bildirildi. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen Kibar Holding Üst Yöneticisi (CEO) Tamer Saka, üretiminin yaklaşık yüzde 70'ini yurt dışı pazarlara satan Assan Alüminyum'un, Türkiye'nin önde gelen ihracatçı kuruluşları arasında yer aldığını ve Avrupa'da piyasa yapıcı bir konum kazanmayı hedeflediğini belirterek, "Bu hedefimizi gerçekleştirme yolunda IFC gibi uzun dönemli stratejik bir iş ortağımız olması, hem büyüme stratejimizi sürdürmemize hem de bize gereken rekabetçi gücü sağlayacak yeni yatırımlar gerçekleştirmemize olanak sağlıyor." ifadesini kullandı.


IFC Avrupa Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Sanayi, Tarım ve Hizmetler Direktörü Carsten Mueller de Türkiye'de uzun dönemli iş birliği yaptıkları ve güçlü temele sahip firmaların özellikle yurt dışında rekabetçi güçlerini artırmalarını desteklemenin, ülke stratejisinin önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, bu tür yatırımların hem Türkiye'nin ihracat potansiyelini artırmaya hem de Türk firmalarının bölgesel ve küresel anlamda daha verimli, daha rekabetçi olmasına vesile olduğunu kaydetti.


Verilen bilgiye göre, IFC ile Assan Alüminyum'un iş birliği 1994 yılına dayanıyor. IFC, 1994 yılından bu yana Assan'a sendikasyon kredileri de dahil olmak üzere toplam 220 milyon dolar tutarında uzun vadeli finansman sağlayarak şirketin bugünkü liderlik konumunu pekiştirmesini ve büyümesini destekledi.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar