Asya borsaları karışık bir seyir izledi - 07 Aralık 2017

Asya borsalarında karışık bir seyir izlendi. Uluslararası Para Fonu (IMF), Çin'in finansal sistemine yönelik yayımladığı bir raporda, Çin bankalarının sermayesinin yükselen kredi risklerini karşılamak için yeterli olamayabileceği belirtilerek, ayrıca ülkenin büyüme ile finansal istikrar hedeflerinin birbiri ile çatıştığı kaydedildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Uluslararası Para Fonu (IMF), Çin'in finansal sistemine yönelik yayımladığı bir raporda, Çin bankalarının sermayesinin yükselen kredi risklerini karşılamak için yeterli olamayabileceği belirtilerek, ayrıca ülkenin büyüme ile finansal istikrar hedeflerinin birbiri ile çatıştığı kaydedildi.


Rapora ilişkin Çin Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada ise IMF raporunun objektif değerlendirmelerle profesyonel bir şekilde hazırlandığı, ancak bazı görüşlere katılmadıkları vurgulanarak, finansal otoritelerin sistematik riskleri kontrol altına alabileceği ifade edildi.


Gelişmeler sonrasında güne düşüşle başlayan Çin'de Şanghay bileşik endeksi, kapanışa doğru yüzde 0,7 değer kaybı ile 3.272,05 puanda seyrediyor.


Japonya'da Nikkei 225 endeksi, yendeki zayıflamadan bulduğu destekle yüzde 1,5 artışla günü 22.498,03 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,3 artışla 112,57 seviyelerinden işlem görüyor.


Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,5 geriledi ve kapanışta 2.461,98 puan oldu.


Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,6 artışla 32.803,92 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi de yüzde 0,2 yükselişle 28.282,10 puanda bulunuyor.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar