Asya borsaları yükseldi - 17 Ekim 2016

Asya hisse senetleri, yatırımcıların dikkatlerini ABD faiz görünümüne çevirmeleri ile birlikte yükseldi... Asya hisse senetleri, dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin güçlenmekte olduğuna ilişkin işaretlerin geldiği bir ortamda, yatırımcıların dikkatlerini ABD faiz görünümüne çevirmeleri ile birlikte, yükselişini ikinci güne taşıdı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Asya hisse senetleri, dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin güçlenmekte olduğuna ilişkin işaretlerin geldiği bir ortamda, yatırımcıların dikkatlerini ABD faiz görünümüne çevirmeleri ile birlikte, yükselişini ikinci güne taşıdı.


MSCI Asya Pasifik Endesi, geçen hafta son bir ayın en güçlü düşüşünü göstermesinin ardından, yüzde 0.1 yükselerek, Tokyo saati ile 09:05'te 135.25'e çıktı. Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısında 104.11 seviyesnde seyretmesi ile birlikte, yüzde 0.2 yükseldi. Yatırımcılar, Fed'in borçlanma maliyetlerini ne zaman artıracağına ilişkin görünümü anlayabilmek için, aralarında sanayi üretimi ve enflasyonun bulunduğu kilit ekonomik verilere bakacak. Fed Başkanı Janet Yellen, Cuma günü yaptığı konuşmada, merkez bankasının faiz artırma konusunda temkinli olmaya devam edeceğini söylerken, Aralık ayında faiz artırma olasılığı yüzde 60'ın üzerinde dalgalandı.


Singapur'da Oversea-Chinese Banking Group Corp. varlık yönetimi araştırmadan sorumlu başkan yardımcısı Vasu Menon, "Birkaç önemli küresel olay, yatırımcıları tedirgin tutuyor," dedi ve "Eylül ayı enflasyon ve konut inşaat, konut satışları ve sanayi üretimi verileri, Fed'in faiz artırım politikasına ilişkin işaretler için dikkatle izlenecek" şeklinde görüş bildirdi.


Yatırımcılar ayrıca 19 Ekim'de yapılacak son ABD başkanlık münazarası ve ABD şirket karlarını da izleyecek.


Menon, "Hillary Clinton ile Donald Trump arasındaki son münazara, siysei riske ilişkin endişelerin artmasına neden olabilir," dedi ve "Bu safhada şirkeet karları özellikle kritik, zira ABD hisseleri rekor zirveler yakınında işlem görüyorlar ve değerlemelerin yüksek olduğunun düşünüldüğü bir ortamda, hayalkırıklığı yaratabilecek kar rakamlarına karşı kırılganlar" şeklinde konuştu.


Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.2 yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.1 yükselirken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.8 geriledi. (BloombergHT)

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar