Asya ekonomisi, Çin ve Hindistan'dan yararlanıyor

Asya bölgesinde istikrarın Çin ve Hindistan ekonomilerinin normal yörüngeye oturmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Asya Kalkınma Bankası tarafından geçen hafta yayınlanan en son rapora göre, küresel ekonomideki olumsuz unsurlardan etkilenmesine rağmen, Asya bölgesinde istikrarlı gelişme korundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Asya Kalkınma Bankası tarafından geçen hafta yayınlanan en son rapora göre, küresel ekonomideki olumsuz unsurlardan etkilenmesine rağmen, Asya bölgesinde istikrarlı gelişme korundu. Raporda, bu istikrarın Çin ve Hindistan ekonomilerinin normal yörüngeye oturmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Çin ekonomisinde geçen yıldan itibaren düşüş yaşanmasına rağmen, mali ve parasal teşvik önlemleri uygulanması sayesinde büyüme devam etti. Çin ekonomisinin performansı, bu yılın başından beri Asya Kalkınma Bankası'nın beklentisinin üzerinde bir seyir sergiliyor. Banka, Çin ekonomisinin bu yıl yüzde 6.6 ve gelecek yıl ise yüzde 6.4 oranında büyüyeceği tahminlerinde bulundu.



Hindistan ekonomisinin yüzde 7.4 ve yüzde 7.8 büyüyeceği beklentisi ise korunmaya devam etti.

Asya Kalkınma Bankası'nın raporunda ayrıca, Asya'nın gayri safi yurt içi hasılasının (GSYİH) yüzde 5.7'ye ulaşacağı tahmini de yer aldı. Çin Uluslararası Radyosu (CRI)


Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar